Sudan'da Darbe Girişimi! Ordu Devlet Televizyonu Binasını Kuşattı

Sudan'da Darbe Girişimi! Ordu Devlet Televizyonu Binasını Kuşattı
Sudan'da ordu devlet televizyonu binasını kuşattı ve bazı askerler içeriye girdi.

Sudan'da ordu devlet televizyonu binasını kuşattı ve bazı askerler içeriye girdi. Sokaklarda asker ve ordu bünyesindeki Hızlı Destek Kuvvetleri mensupları konuşlandı. Sudan'da Uluslararası Hartum havaalanında uçuşlar durduruldu. Havaalanında sadece inişlere izin veriliyor.

Devlet televizyonu ve radyosunda sabahın erken saatlerinden itibaren ulusal marşlar ve şarkılar yayınlanırken, alt yazıda ordunun kısa süre içerisinde önemli bir açıklama yapacağı ifadesi yer alıyor. Görgü tanıkları, ordunun başkent Hartum'daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı binasını da kuşattığını ifade etti.

BİNLERCE SUDANLI ULUSAL ORDU KARARGAHINA DOĞRU İLERLİYOR

Öte yandan, Muhalif Sudan Meslek Odalarının (SPA) çağrısına uyan binlerce Sudanlı, başkentteki ulusal ordu karargahına doğru ilerliyor.

İKTİDARDAKİ ULUSAL KONGRE PARTİSİNİN 100'DEN FAZLA YÖNETİCİSİ TUTUKLANDI

Sudan'da siyasi kaynaklar, askerlerin iktidardaki Ulusal Kongre Partisi liderlerini gözaltına almaya başladığını da belirtti. İktidardaki Ulusal Kongre Partisinin 100'den fazla yöneticisinin Sudan istihbaratı tarafından tutuklandığı bildirildi. Tutuklananlar arasında partinin Başkanı ve eski Savunma Bakanı Abduurrahim Muhammed Hüseyin'in de bulunduğu öğrenildi.

SUDAN HÜKÜMETİ AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Sudan hükümeti, başkent Hartum'da ulusal ordu karargahı çevresinde süren rejim karşıtı gösterilerde dün 6'sı asker, 11 kişinin hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

Muhalif Sudan Merkezi Doktorlar Komitesi'nin sosyal medya hesabından dün yapılan açıklamada ise Hartum'daki ordu karargahı çevresinde düzenlenen gösterilerde cumartesi gününden bu yana 5'i asker 21 kişinin hayatını kaybettiği, güvenlik güçlerinin gösterilere müdahalesi sonucu 153 kişinin yaralandığı ifade edilmişti.

CUMHURBAŞKANI EL-BEŞİR'İN İSTİFASI İÇİN GÖSTERİ DÜZENLENİYORDU

Hartum'da ulusal ordu merkez yerleşkesi çevresinde toplanan göstericiler, Cumartesi gününden bu yana Cumhurbaşkanı Ömer el-Beşir'in istifası talebiyle gösteri düzenliyor.

Sudan, 19 Aralık 2018'den bu yana hayat pahalılığının protesto edildiği, Ömer el-Beşir'in görevi bırakmasının istendiği gösterilere sahne oluyor.

Sudan Cumhurbaşkanı Ömer el-Beşir Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.