Sultangazi'de fırıncı 'Reis' diye bağıran çocuğa hakaret etmişti: Dükkanı mühürlendi

Sultangazi'de fırıncı 'Reis' diye bağıran çocuğa hakaret etmişti: Dükkanı mühürlendi
Sultangazi'de bir fırın sahibi, ekmek almaya gelirken "Reis" diye bağıran çocuğa hakaret ederek dükkandan kovmuştu. Çocuğa hakaret eden şahsın dükkanı mühürlenerek, işyeri açma ve çalışma ruhsatı iptal edildi.

İstanbul'un Sultangazi ilçesinde bir fırından ekmek almaya giden çocuk, iddiaya göre "AK Partili" olduğu gerekçesiyle ağır çocuğa ağır hakaretler ederek dükkandan kovmuş, olayın üzerine çocuğun yakınları dükkana gelerek dükkan sahibine çocuğu neden kovduğunu sormuştu. Olayı itiraf eden fırıncı, "köpeklere ekmek satmıyoruz" diyerek çocuğun yakınlarını bıçakla tehdit etmişti.

Dükkan mühürlendi

Olayın cep telefonu kamerası görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından Sultangazi Belediyesi harekete geçti. Dükkan zabıta ekipleri tarafından mühürlenerek, şahsın işyeri açma ve çalışma ruhsatı iptal edildi. Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Artık eski Türkiye yok. Hak ve özgürlüklerinin sadece kendileri için geçerli olduğuna inanan, kendileri gibi düşünmeyenleri ötekileştiren ve hatta hakaret eden kara zihniyetin bir tezahürü ile karşı karşıya kalan kardeşlerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Son derece demokratik ve katılımcı bir seçimin sonucuna tahammül edemeyen ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a oy veren seçmenlere hakaret eden şahsın bulunduğu işletme ile ilgili tutanak tutulmuş ve bilahare bu işyeri mühürlenerek , işyeri açma ve çalışma ruhsatı iptal edilmiştir" dedi.

Gözaltı Kararı

Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Sultangazi'deki bir fırında ekmek almak isteyen çocuğa ‘Reis' diye bağırdığı için hakaret ederek kovduğu iddia edilen şüpheli hakkında ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik' ve ‘silahla tehdit' suçlarından soruşturma başlatıldı. Şüpheli hakkında ayrıca, gözaltına alınması için talimat verildiği de öğrenildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.