11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü

11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Cemil İlbaş, Dünya Kız Çocukları Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Cemil İlbaş, Dünya Kız Çocukları Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Dünya Kız Çocukları Gününün tarihçesine değinen İlbaş, şunları kaydetti:

"193 üyeli BM Genel Kurulunda, 2012 yılından itibaren 11 Ekim'in "Dünya Kız Çocukları Günü" olarak kabul edilmesine ilişkin Türkiye, Kanada ve Peru tarafından hazırlanan karar tasarısı bütün ülkelerin onayıyla kabul edildi. Kız çocuklarımızın yaşam koşullarını iyileştirmek, eğitimden etkin biçimde faydalanmalarını sağlamak, zorla evlendirilmesinin önüne geçilmesi için çalışmalar yapmaktayız"

Kız çocuklarına verilecek kaliteli eğitimin ayrımcılık ve şiddetin önlenmesine yardımcı olacağını ifade eden İlbaş, bu sayede kız çocuklarının, insan haklarından tam ve etkili bir şekilde yararlanabileceğinin altını çizdi.

İlbaş, bugünün kız çocuklarının yarının anneleri olduğunu anımsatarak şunları ifade etti:

"Ülkelerin geleceği olan çocuklarımızın özellikle de kız çocuklarımızın desteklenmesi, güçlendirilmesi ve onlara yatırım yapılması son derece önemlidir. Bu amaçla yola çıkılarak yapılacak her yatırım özellikle kız çocuklarına karşı ayrımcılık ve şiddet sarmalının kırılması için atılmış önemli bir adım olacaktır. Kurum olarak devlet korumasındaki çocukların ve gençlerin en iyi şekilde yetiştirilmesinin ne denli önemli olduğunun bilincindeyiz. Kız çocuklarımızın insan haklarından tam ve etkili bir şekilde yararlanmaları için herkesin üzerine düşen vazifeyi en etkili şekilde yerine getireceğini umuyor ve "11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü"nü kutluyorum"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.