Sur’da Operasyon Yeniden Başladı

Sur’da Operasyon Yeniden Başladı
Diyarbakır Sur'da teröristlerin bulunduğu bir binanın tespit edilmesi üzerine sabah saatlerinde bölgeye operasyon başlatıldı.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bazı binalarda gizlenerek güvenlik kuvvetlerine ateş açan teröristlerin tespit edilmesi üzerine yeniden operasyon başlatıldı. Dün teröristlerin ateş açması sonucu 2 polisin yaralanmasının ardından başlatılan operasyonlarda 8 terörist etkisiz hale getirilirken, bir binada hala 5 ile 10 arasında terörist olduğu tespit edildi.

Teröristlerin bulunduğu binanın tespit edilmesinin üzerine sabah saatlerinde bölgeye operasyon başlatıldı. Özel harekat polisleri tarafından başlatılan operasyonlarda binanın ablukaya alındığı ve teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için geniş kapsamlı operasyonun sürdüğü bildirildi. Operasyona katılan özel harekat polisleri enkaza dönen binalarda arama tarama faaliyetleri yaparak teröristlerin bulunduğu binaya doğru ilerlerken, güzergah üzerinde bulunan bina ve sokaklardaki patlayıcılar da kontrollü olarak imha ediliyor.

BÖLGEDE 5 İLE 10 ARASINDA TERÖRİST TESPİT EDİLDİ

Dün bölgede arama tarama faaliyeti yapan güvenlik kuvvetlerine yönelik düzenlenen saldırıda 2 polis memuru yaralanmış ve ardından başlatılan operasyonda aralarında "Çiyager" kod adlı ilçe sorumlusu C.T.'nin de olduğu 8 terörist etkisiz hale getirilmişti. Dün yapılan operasyonun ardından İHA ve polis helikopteri tarafından kaydedilen görüntülerde bir binada 5 ile 10 arasında terörist tespit edildi. Tespit edilen teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için sabahın erken saatlerinde bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Operasyona katılan özel harekat polisleri teröristlerin tespit edildiği binayı ablukaya alarak "Teslim ol" çağrıları yaptı. Bir süre yapılan çağrılara yanıt verilmemesi üzerine özel harekat polislerinin teröristleri etkisiz hale getirmek için binaya girmek üzere operasyon başlattığı bildirildi.

BAZI MAHALLE VE SOKAKLARDA YASAK KALDIRILDI

Öte yandan Diyarbakır'ın Sur İlçe Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, 1 mahalle ile bazı sokak ve caddelerde ilan edilen sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı duyuruldu. Sur Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, "Sokağa çıkma yasağı güvenlik güçlerince icra edilen operasyonun nihayete ermesi, alanın terör örgütü mensuplarından temizlenmesi, barikatların kaldırılması, çukurların kapatılması, tuzaklanmış patlayıcıların imha edilmesi ve kamu düzen ve güvenliğinin tekrar sağlanması nedeni ile Gazi Caddesi'nin tamamı, Cevatpaşa Mahallesi'nin tamamı, Dabanoğlu Mahallesi'nde bulunan Marangoz Sokak, Miras Sokak, Süleyman Nazif Sokak ve Varol Sokak için 13 Mart 2016 Pazar günü saat 08.00 itibari ile yasak kaldırılmıştır" denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.