Suriye'de Askeri Hava Üssüne Füze Saldırısı! 14 Kişi Öldü, Yaralılar Var

Suriye'de Askeri Hava Üssüne Füze Saldırısı! 14 Kişi Öldü, Yaralılar Var
Suriye Devlet Televizyonu, Humus şehrinde rejime ait "Tiyas Askeri Hava üssü"ne füze saldırısı gerçekleştiğini duyurdu ve hava üssü yakınlarında şiddetli patlama sesleri geldiği haberini son dakika bilgisi olarak paylaştı.

Suriye Devlet Televizyonu, Humus şehrinde rejime ait "Tiyas Askeri Hava üssü"ne füze saldırısı gerçekleştiğini duyurdu ve hava üssü yakınlarında şiddetli patlama sesleri geldiği haberini son dakika bilgisi olarak paylaştı. Hava üssünün birçok füze tarafından hedef alındığı bildirildi. Saldırıda İranlı güçlerin de aralarında bulunduğu 14 kişi hayatını kaybetti.

SURİYE FÜZE SALDIRISINA KARŞILIK VERDİ

Suriye askeri kaynaklarından edinilen bilgilere göre ölü ve yaralıların olduğu ifade edilirken Suriye güçlerinin saldırıya karşılık verdiği de gelen bilgiler arasında. Konuyla ilgili üst düzey bir Amerikalı yetkiliden de açıklama geldi. Açıklamada Suriye'de Esad'a ait üsse ABD'nin saldırdığına yönelik haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

14 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, askeri havaalanını vuran füzelerin, İranlı güçlerin de aralarında bulunduğu 14 can kaybına yol açtığını bildiriyor.

ABD BAŞKANI TRUMP TEHDİT ETMİŞTİ

Öte yandan Donald Trump, Suriye'de yaşanan ve 78 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan kimyasal saldırı sonrasında sert açıklamalarda bulunmuştu. Trump açıklamasında, Esad'ın ödeyeceği bedelin büyük olacağını belirtmişti.

Ancak Amerikalı yetkililer saldırıyı Washington'ın gerçekleştirmediğini söylüyor.

PENTAGON SÖZCÜSÜ VE ABD'Lİ ÜST YETKİLİ YALANLADI

Fransız haber ajansı AFP'ye konuşan bir Savunma Bakanlığı (Pentagon) sözcüsü, "Şu an, Savunma Bakanlığı Suriye'de hava saldırıları gerçekleştirmiyor" dedi.

"Ancak durumu yakından izlemeye devam ediyoruz ve Suriye ile başka yerlerde kimyasal silah kullananlardan hesap sorulması için diplomatik çabalarımızı sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.

Reuters'a konuşan Amerikalı bir üst düzey yetkili de, ABD'nin Suriye hükümetine ait askeri üsse herhangi bir saldırı gerçekleştirmediğini söyledi.

BM GÜVENLİK KONSEYİ BUGÜN TOPLANACAK

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) bugün ABD'nin ve diğer sekiz üye ülkenin talebiyle acil olarak toplanacak.

"Uluslararası barış ve güvenliğe yönelik tehditler" nedeniyle Rusya'nın talebi sonucu yapılacak BMGK acil toplantısı ise öğle saatlerinde olacak.

KATLİAMDA 80 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Doğu Guta'nın Duma bölgesinden gelen iddialar bağımsız kaynaklar tarafından doğrulanamadı, ancak yardım kuruluşları hükümeti en az 80 kişinin ölümüne yol açmakla suçladı.

Kimyasal Saldırı Sonrası ABD'den Esad Rejimi'ne Karşı Saldırı Sinyali GeldiKimyasal Saldırı Sonrası ABD'den Esad Rejimi'ne Karşı Saldırı Sinyali Geldi Trump Suriye'deki Kimyasal Katliama Sessiz Kalmadı: Hayvan Esad Büyük Bedel ÖdeyecekTrump Suriye'deki Kimyasal Katliama Sessiz Kalmadı: Hayvan Esad Büyük Bedel Ödeyecek Esad'ı Vurmak İçin Hazırlanan Öneriler Başkan Trump'ın Onayına SunulduEsad'ı Vurmak İçin Hazırlanan Öneriler Başkan Trump'ın Onayına Sunuldu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.