Anaokulu Öğrencisi Serviste Unutuldu

Anaokulu Öğrencisi Serviste Unutuldu
Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde, öğrenci servisinde unutulan anaokulu öğrencisi, öğretmenlerinin dikkati sayesinde kurtarıldı.

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde, öğrenci servisinde unutulan anaokulu öğrencisi, öğretmenlerinin dikkati sayesinde kurtarıldı. Konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, okul öğretmenlerine teşekkür belgesi verdi.

Edinilen bilgiye göre, Çorlu'da eğitim veren Atakent İlkokulu ana sınıfı öğrencisi E.K. (5), önceki gün ailesi tarafından okula gönderilmek üzere öğrenci servisine bindirildi. Okula giden servis görevlileri, diğer öğrencileri indirdikten sonra küçük E.K.'yi araçta unuttu. Sürücü ve görevli hostesin kapıları kilitleyerek uzaklaşması üzerine araçta kilitli kalan çocuk ağlayarak bağırmaya başladı.

Öğretmen, çocuk derse gelmeyince ailesini aradı

Bu sırada, E.K.'nın öğretmeni Faize Savaşçıoğlu, çocuğun derse gelmediğini fark etti. E.K.'nın ailesini ailesini arayarak çocuğun okula gelip gelmeyeceğini soran öğretmen aileden "servise bindirip gönderdik" yanıtını alınca okulda çocuğu aramaya başladı. Çocuğun ailesine haber verilmesi üzerine okulun önündeki servis aracının yanına gelen öğretmenler çocuğun araçta kilitli kaldığını fark etti. Küçük çocuk, nöbetçi öğretmen Ufuk Kurt ve Aydın Elibol ile çevredekilerin de yardımıyla kısa sürede araçtan çıkartıldı.

Olay sonrası okulun toplantı salonunda basın mensuplarına açıklamada bulunan Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, küçük çocuğun okula getirildiği sırada serviste unutulduğunu, ancak kısa sürede öğretmenlerin dikkati sayesinde çocuğun araçtan çıkartıldığını söyledi.

"Yaşanan konu doğrudur"

Kaymakam Kılıç, bu konuda hassasiyet gösterip hemen harekete geçerek çok kısa bir sürede küçük çocuğun unutulduğu araçtan kurtarılmasını sağlayan öğretmenlere teşekkür ederek, "Yaşanan konu doğrudur. Buradaki küçük öğrencimiz okuluna getirildiği sırada diğer büyük öğrenciler araçtan inince içeride kalmış ve araç görevlileri tarafından da fark edilmemiştir. Öğretmenlerin aileye haber vermesi sonucu diğer velilerle birlikte çocuğumuz kilitli kaldığı yerden kısa bir süre sonra çıkartılmış ve herhangi bir aksiliğe mahal verilmemiştir. Bunun için öğretmenlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Kaymakam Kılıç, okul öğretmenlerinden Ufuk Kurt ve Aydın Elibol'a dikkatli ve duyarlı davranışlarından ötürü teşekkür belgesi verdi.

Toplantıya Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç'ın yanı sıra Çorlu İlçe Jandarma Bölük Komutanı Binbaşı Serkan Gürzsoy, Çorlu İlçe Emniyet Müdürü Hakan Sevinç, Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Güçlü de katıldı.

Olayla ilgili adli ve soruşturma başlatıldı.

Anaokulu Öğrencisi Serviste Unutuldu

Anaokulu Öğrencisi Serviste Unutuldu

Anaokulu Öğrencisi Serviste Unutuldu

Anaokulu Öğrencisi Serviste Unutuldu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.