'suriye'yi Vurmayacağız' Diyen Merkel, Abd'nin Operasyonuna Destek Verdi

'suriye'yi Vurmayacağız' Diyen Merkel, Abd'nin Operasyonuna Destek Verdi
2 gün önce " Almanya Suriye'deki hava saldırılarına katılmayacak" açıklaması yapan Almanya Başbakanı Angela Merkel, ABD, İngiltere ve Fransa'nın Esad rejimine operasyonunu desteklediklerini söyledi. "SORUMLULUK ALMALARINI DESTEKLİYORUZ" Başbakan Merkel yaptığı yazılı açıklam.

2 gün önce " Almanya Suriye'deki hava saldırılarına katılmayacak" açıklaması yapan Almanya Başbakanı Angela Merkel, ABD, İngiltere ve Fransa'nın Esad rejimine operasyonunu desteklediklerini söyledi.

"SORUMLULUK ALMALARINI DESTEKLİYORUZ"

Başbakan Merkel yaptığı yazılı açıklamada, "Biz BM Güvenlik Konseyi Daimi üyeleri olan müttefiklerimiz ABD, İngiltere ve Fransa'nın sorumluluk almalarını destekliyoruz." ifadesini kullandı.

"TÜM BULGULAR ESAD'I GÖSTERİYOR"

Merkel açıklamasında Suriye'nin Duma beldesinde gerçekleşen kimyasal silahlı saldırıda çok sayıda çocuk, kadın ve erkeğin hayatını kaybettiğine işaret ederek, tüm bulguların daha önce de kendi halkına aynı şekilde saldıran Esad rejimini gösterdiğini belirtti.

Merkel ayrıca Rusya'nın defalarca BM Güvenlik Konseyi'ndeki blokajı nedeniyle bu olayın bağımsız olarak araştırılamadığını da vurguladı.

"AMAÇ KİMYASAL KULLANIMI KESMEK"

Almanya'nın müttefiki olan ABD, İngiltere ve Fransa'nın, Suriye rejiminin askeri bölgelerine yaptığı hava saldırılarına dikkati çeken Merkel, bunun amacının rejimin kimyasal silah kullanma imkanını kesmek ve Kimyasal Silah Sözleşmesi'ne aykırı davranılmasını engellemek olduğunu kaydetti.

"KARARLILIKLA DESTEKLEYECEĞİZ"

Alman Şansölyesi açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Biz BM Güvenlik Konseyi Daimi üyeleri olan müttefiklerimiz ABD, İngiltere ve Fransa'nın bu konuda sorumluluk almalarını destekliyoruz. Askeri harekat uluslararası kimyasal silah kullanımına ilişkin uluslararası yasağın etkinliğini korumak ve Suriye rejimini başka ihlallere karşı uyarmak için gerekli ve ölçülüdür. Birinci Dünya Savaşı'nın bitiminden 100 yıl sonra Kimyasal Silahlar Sözleşmesi'nin erozyonuna karşı koymak için çağrıda bulunuyoruz. Almanya bu doğrultuda tüm diplomatik eylemleri kararlılıkla destekleyecektir."

Merkel: Almanya Suriye'deki Hava Saldırılarına KatılmayacakMerkel: Almanya Suriye'deki Hava Saldırılarına Katılmayacak ABD'nin Suriye Operasyonu Kınayan Putin, BMGK'yı Acil Toplantıya ÇağırdıABD'nin Suriye Operasyonu Kınayan Putin, BMGK'yı Acil Toplantıya Çağırdı ABD'nin Suriye'yi Vurmasına Beştepe'den İlk Yorum Geldi: Kimyasal Saldırı Cevapsız KalamazdıABD'nin Suriye'yi Vurmasına Beştepe'den İlk Yorum Geldi: Kimyasal Saldırı Cevapsız Kalamazdı AK Parti Sözcüsü Duyurdu: ABD, Suriye'yi Vurmadan Önce Türkiye'ye Haber VerdiAK Parti Sözcüsü Duyurdu: ABD, Suriye'yi Vurmadan Önce Türkiye'ye Haber Verdi ABD Operasyonu Sonrası Suriye'den İlk Açıklama: Üsler Boşaltılmıştı, 3 Yaralı VarABD Operasyonu Sonrası Suriye'den İlk Açıklama: Üsler Boşaltılmıştı, 3 Yaralı Var ABD Suriye'yi Vurdu, Rusya'dan Sert Tepki Geldi: Karşılıksız Kalmayacak!ABD Suriye'yi Vurdu, Rusya'dan Sert Tepki Geldi: Karşılıksız Kalmayacak! ABD Suriye'yi Vurdu, İlk Aşama Sona Erdi! İşte Operasyonun DetaylarıABD Suriye'yi Vurdu, İlk Aşama Sona Erdi! İşte Operasyonun Detayları ABD Suriye'yi Böyle Vurdu ABD Suriye'yi Böyle Vurdu İşte ABD Bombardımanında Suriye'de Vurulan Hedeflerİşte ABD Bombardımanında Suriye'de Vurulan Hedefler Suriye'nin Hava Savunma Sistemlerini Aktif Ettiği Anlar Görüntülere YansıdıSuriye'nin Hava Savunma Sistemlerini Aktif Ettiği Anlar Görüntülere Yansıdı ABD'nin Suriye Saldırısı Sonrası NATO'dan İlk Açıklama: Harekatı DestekliyoruzABD'nin Suriye Saldırısı Sonrası NATO'dan İlk Açıklama: Harekatı Destekliyoruz İngiltere, Suriye'yi Kıbrıs'tan Vurduİngiltere, Suriye'yi Kıbrıs'tan Vurdu ABD'nin Suriye'ye Saldırısına Hangi Ülke Ne Tepki Verdi?ABD'nin Suriye'ye Saldırısına Hangi Ülke Ne Tepki Verdi? ABD Vurdu, Esad Twitter'dan Video Paylaştı! İşte İlk GörüntüsüABD Vurdu, Esad Twitter'dan Video Paylaştı! İşte İlk Görüntüsü ABD Vurdu, Şam'da Halk Suriye ve Rusya Bayraklarıyla Sokağa DöküldüABD Vurdu, Şam'da Halk Suriye ve Rusya Bayraklarıyla Sokağa Döküldü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.