Suudi Arabistan Başkonsolosu Ülkesine Döndü

Suudi Arabistan Başkonsolosu Ülkesine Döndü
2 Ekim'den bu yana haber alınamayan gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasıyla ilgili olarak gündeme gelen Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosu Muhammed Uteybi'nin, saat 17.00'de Atatürk Havalimanı'ndan kalkan tarifeli uçakla ülkesine döndüğü belirtildi.

2 Ekim'den bu yana haber alınamayan gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasıyla ilgili olarak gündeme gelen Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosu Muhammed Uteybi'nin, saat 17.00'de Atatürk Havalimanı'ndan kalkan tarifeli uçakla ülkesine döndüğü belirtildi. Uteybi'nin havalimanında VİP çıkışı kullandığı öğrenildi.

TARİFELİ UÇAKLA ÜLKESİNE DÖNDÜ

Suudi Arabistan Başkonsolosluğunda, 10 polis ve bir savcıdan oluşan Türk heyeti, 9 saat süren bir inceleme gerçekleştirmişti. Konsolosluk binasında yapılan arama sonucu, Kaşıkçı'nın öldürüldüğüne dair delillerin bulunduğu iddia edildi. Ekiplerin Başkonsolosluk konutunda da arama yapacağı haberleri gelirken Suudi Arabistan Başkonsolosu'nun ülkesine döndüğü öğrenildi. Başkonsolos Muhammed Uteybi'nin, havalimanının VİP kapısını kullanarak saat 17.00'de kalkan tarifeli uçakla Suudi Arabistan'a döndüğü belirtildi

NE OLMUŞTU?

Suudi reformistler için önemli bir platform olan Al Watan gazetesine katkı veren ve aynı zamanda Washington Post gazetesinde de yazılar yazan Cemal Kaşıkçı'dan, 2 Ekim Salı günü resmi işlemler için Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na gittikten sonra bir daha haber alınamamıştı.

Emniyet kaynaklarınca yapılan değerlendirmede, Kaşıkçı'nın gittiği başkonsolosluktan bir daha çıkmadığı teyit edilirken, başkonsolosluk binasında aynı saatlerde, 2 uçakla İstanbul'a gelen, aralarında yetkililerin de yer aldığı 15 Suudi vatandaşının bulunduğu, bu kişilerin daha sonra geldikleri ülkelere döndüklerinin belirlendiği kaydedilmişti.

Suudi Arabistan Konsolosluğunu İnceleyen Güvenlik Kaynakları: Kaşıkçı'nın Öldürüldüğüne Dair Emareler VarSuudi Arabistan Konsolosluğunu İnceleyen Güvenlik Kaynakları: Kaşıkçı'nın Öldürüldüğüne Dair Emareler Var

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.