Suudi Gazeteci Kaşıkçı'nın Parmaklarının Koparılıp, Kafası Kesilerek Öldürüldüğü İddia Edildi

Suudi Gazeteci Kaşıkçı'nın Parmaklarının Koparılıp, Kafası Kesilerek Öldürüldüğü İddia Edildi
Kayıp gazeteci Cemal kaşıkçı ile ilgili ortaya çıktığı iddia edilen ses kayıtlarına göre konsolosluğa belge için gelen Kaşıkçı'ya korkunç işkenceler yapıldığı belirlendi.

Kayıp gazeteci Cemal kaşıkçı ile ilgili ortaya çıktığı iddia edilen ses kayıtlarına göre konsolosluğa belge için gelen Kaşıkçı'ya korkunç işkenceler yapıldığı belirlendi. Sorgu sırasında Cemal Kaşıkçı'nın önce parmakları koparıldı ardından kafası kesilerek öldürüldü. aşkonsolos Uteybi'nin, işkence sırasında "Bu olayı dışarıda yapın. Benim başımı belaya sokacaksınız" diye itiraz ettiği duyuluyor. Bir başka ses kaydında ise Uteybi, "Arabistan'a geldiğinde yaşamak istiyorsan sus!" diye uyarılıyor.

"YAŞAMAK İSTİYORSAN SUS"

Ekim'de Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na gittikten sonra kaybolan gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın akıbetine ilişkin sır perdesi aralandı. Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; Türkiye'nin elinde Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'ndaki vahşi cinayetle ilgili birden çok ses kaydı bulunuyor. Kayıtların birinde dün apar topar Riyad'a kaçan başkonsolos Muhammed Uteybi infazın konsolosluğun dışında yapılmasını istiyor. Cevap "Yaşamak istiyorsan sus!" oluyor.

ÖNCE İŞKENCE SONRA İNFAZ

Veliaht Prens Selman, muhalif gazeteci Kaşıkçı'nın infazı için aralarında Adli Tıp Kurumu Başkanı El Tubaigy'nin de bulunduğu 15 kişiyi İstanbul'a göndermişti. Konsolosluğa belge için gelen Kaşıkçı'ya korkunç işkenceler yapıldığı belirlendi. Sorgu sırasında önce parmakları koparıldı ardından kafası kesilerek öldürüldü. Başkonsolos Uteybi'nin, işkence sırasında "Bu olayı dışarıda yapın. Benim başımı belaya sokacaksınız" diye itiraz ettiği duyuluyor. Bir başka ses kaydında ise Uteybi, "Arabistan'a geldiğinde yaşamak istiyorsan sus!" diye uyarılıyor.

DÜNYANIN GÖZÜ İSTANBUL'DA

Uluslar arası haber ajansları da Türk güvenlik kaynaklarına dayanarak ardı ardına iddialarda bulundu. Amerikan haber ajansı AP, başkonsoloslukta yapılan aramada Kaşıkçı'nın öldürülmesiyle ilgili kanıt bulunduğunu duyurdu. CNN International da Kaşıkçı'nın öldürüldüğünü ve cansız bedeninin parçalara ayrıldığını belirtti. Amerikan haber kanalı, parçalara ayrılan cesedin ne yapıldığına ilişkin yorum yapılmadığını bildirdi.

"7 DAKİKADA PARÇALARA AYRILDI"

Katar merkezli El Cezire kanalı cinayet anına ilişkin detaylar verdi. İddiaya göre Cemal Kaşıkçı konsolosun odasında öldürüldü ve cesedi 7 dakikada burada parçalara ayrıldı. Cesedi parçalama işlemini ise Suudi otopsi uzmanı Salah Mohammed al-Tubaigy'i gerçekleştirdi. Suudi otopsi uzmanı bu kan donduran işlemi gerçekleştirirken yanında bulunan diğer Suudilere müzik dinlemeleri tavsiyesinde bulundu.

İsrail'den Cemal Kaşıkçı'nın Kaybolmasına İlk Yorum: Suudi Arabistan'a Güveniyoruzİsrail'den Cemal Kaşıkçı'nın Kaybolmasına İlk Yorum: Suudi Arabistan'a Güveniyoruz Washington Post: 'Kaşıkçı'yı Öldüren Ekipten' 7 Kişinin Pasaport Bilgilerine UlaştıkWashington Post: 'Kaşıkçı'yı Öldüren Ekipten' 7 Kişinin Pasaport Bilgilerine Ulaştık Kaşıkçı Soruşturması Kapsamında Suudi Başkonsolosu'nun Evinde Yapılacak Olan Arama İptal EdildiKaşıkçı Soruşturması Kapsamında Suudi Başkonsolosu'nun Evinde Yapılacak Olan Arama İptal Edildi ABD Basınından Bomba İddia: Cemal Kaşıkçı'nın Cesedi Parçalara AyrıldıABD Basınından Bomba İddia: Cemal Kaşıkçı'nın Cesedi Parçalara Ayrıldı ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, Kral Selman'a Cemal Kaşıkçı Soruşturması İçin Teşekkür EttiABD Dışişleri Bakanı Pompeo, Kral Selman'a Cemal Kaşıkçı Soruşturması İçin Teşekkür Etti Cemal Kaşıkçı Olayında Yeni Gelişme! Konsolosluktan Sonra Konut da AranacakCemal Kaşıkçı Olayında Yeni Gelişme! Konsolosluktan Sonra Konut da Aranacak Suudi Arabistan Başkonsolosu Ülkesine DöndüSuudi Arabistan Başkonsolosu Ülkesine Döndü Türk Yetkiliden, Cemal Kaşıkçı Açıklaması: Başkonsolustuktan Toprak ÇıktıTürk Yetkiliden, Cemal Kaşıkçı Açıklaması: Başkonsolustuktan Toprak Çıktı BM, Kaşıkçı Krizi İçin Konsolosluk Çalışanlarının Dokunulmazlığının Kaldırılmasını İstediBM, Kaşıkçı Krizi İçin Konsolosluk Çalışanlarının Dokunulmazlığının Kaldırılmasını İstedi ABD Basınından Kan Donduran İddia: Kaşıkçının Cesedi 7 Dakikada ParçalandıABD Basınından Kan Donduran İddia: Kaşıkçının Cesedi 7 Dakikada Parçalandı Kayıp Gazeteci Kaşıkçı İçin Başkonsolosluk Konutundaki Su Kuyusunda da Arama YapılacakKayıp Gazeteci Kaşıkçı İçin Başkonsolosluk Konutundaki Su Kuyusunda da Arama Yapılacak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.