Talisca'nın Sarı Kartı Iptal Edilebilir Mi? Talimatlar Ne Diyor?

Talisca'nın Sarı Kartı Iptal Edilebilir Mi? Talimatlar Ne Diyor?
[ÖZEL] Beşiktaş'ın Konyaspor ile oynadığı mücadelede hakem Alper Ulusoy tarafından sarı kart gösterilen ve Fenerbahçe maçında cezalı duruma düşen Anderson Talisca için sıcak bir gündem oluştu. Beşiktaş'ın itirazıyla birlikte Brezilyalı oyuncunun kartının iptal edilebilece.
[ÖZEL] Beşiktaş'ın Konyaspor ile oynadığı mücadelede hakem Alper Ulusoy tarafından sarı kart gösterilen ve Fenerbahçe maçında cezalı duruma düşen Anderson Talisca için sıcak bir gündem oluştu.

Beşiktaş'ın itirazıyla birlikte Brezilyalı oyuncunun kartının iptal edilebileceği ve Talisca'nın Fenerbahçe derbisinde sahada olma ihtimali olduğu yönünde iddialar ortaya atıldı.

Futbol Disiplin Talimatı'ndaki 'mevcut şartlara göre', Talisca'nın sarı kartının iptal edilme ihtimali, bunun birlikte de cezasının kaldırılma ihtimali mümkün gözükmüyor.

SADECE "ŞAHISTA HATA" OLURSA İPTAL EDİLİR

Disiplin Talimatı'nın 86. maddesinde yer alan "Karar" başlığının 3. maddesinde açıkça, "Disiplin Kurulu, hakemin saha içerisindeki futbolculara ilişkin disiplin uygulamalarını (sarı kart ve kırmızı kart uygulamalarını) ve sonuçlarını ancak şahısta hata hallerinde ortadan kaldırabilir." ifadeleri yer alıyor. Bu da demek oluyor ki, mevcut talimatlara göre sarı ya da kırmızı kartlar, hakemin hatalı hareketi yapan oyuncu yerine, 'yanlış oyuncuya' kart göstermesi durumunda iptal edilebiliyor.



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.