Tam Bir Gol Düellosu! Malatyaspor-Sivasspor Maçında 8 Gol...

Tam Bir Gol Düellosu! Malatyaspor-Sivasspor Maçında 8 Gol...
Spor Toto Süper Lig'in 8.
Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında Yeni Malatyaspor ile Demir Grup Sivasspor karşı karşıya geldi. Yeni Malatya Stadyumu'nda oynanan mücadele 4-4'lük eşitlikle sona erdi.

Yeni Malatyaspor, 11. dakikada Arturo Mina ile öne geçti.

SİVASSPOR, 7 DAKİKADA 3 GOL BULDU

17. dakikada Sadık Çiftpınar kendi kalesine attı ve skora denge geldi.

Bu golün ardından Robinho ile Douglas iş birliği ile 2 yol geldi. Robinho, 21 ve 24. dakikalarda attığı gollerle skoru 3-1'e taşıdı ve ilk yarı bu sonuçla bitti.

DOUGLAS'IN KIRMIZISIYLA MAÇ ADETA ÇILDIRDI!

Sivasspor, 2 asist yapan Douglas'ın 52. dakikada kırmızı kartla oyundan ihraç edilmesi sonrası 10 kişi kaldı.

Yeni Malatyaspor, 1 kişi fazla oynamanın etkisiyle baskısını artırdı ve 67. dakikada Mitchell Donald ile farkı 1'e indirdi.

SİVASSPOR PENALTI KAÇIRDI, KORNERİNDE GOLÜ ATTI

72'de oyuna giren Gabriel Torje, savunma arkasına sarktı ve ceza sahası içerisinde Chebake'nin müdahalesiyle yerde kalınca hakem Bülent Yıldırım penaltı noktasını gösterdi. Muhammet Demir'in penaltı vuruşunu, Malatyaspor kalecisi Fabien Farnolle 74. dakikada kornere çeldi.

Kullanılan kornerde Robinho'nun ortası ve Hakan Arslan'ın golüyle Sivasspor, 75. dakikada farkı 2'ye çıkardı.

MALATYASPOR, 3 DAKİKADA BERABERLİĞİ YAKALADI

2 farklı geriye düşen Malatyaspor daha çok risk aldı ve 77. dakikada Adem Büyük'ün golüyle farkı yeniden 1'e indirdi. Bu golden 3 dakika sonra Guilherme içeri çevirdi, Eren Tozlu yaptığı kafa vuruşuyla skora eşitliği getirdi.

Malatyaspor, 90+3. dakikada Adem Büyük ile bir gol daha buldu ancak bu gol ofsayt gerekçesiyle geçerlilik kazanmadı.

Bu sonucun ardından Yeni Malatyaspor 12 puana, Sivasspor ise 9 puana yükseldi. Yeni Malatyaspor, gelecek hafta Ankaragücü'ne konuk olacak. Sivasspor ise sahasında Fenerbahçe'yi ağırlayacak.

TAMER TUNA: "FUTBOL ADINA MORAL VERİCİ"

Sivasspor Teknik Direktörü Tamer Tuna, maçın ardından, "Bu futbolun keyfi. Malatya'nın maçı çevirme isteği, bizim mücadelemiz ve oyunun son ana kadar gidip gelmesi futbol adına moral verici. Bir puana üzülüyorum ama futbolun keyif vermesinden dolayı zevk aldım" ifadelerini kullandı.

ROBINHO: "FİZİK OLARAK İYİ DURUMDAYIM"

Robinho ise, "Bugün savaştık, çok iyi bir maç çıkarttık ama istediğimiz sonucu alamadım. Çalışmaya devam etmek zorundayız. Fizik olarak iyi durumdayım ve umarım bu şekilde devam ederim" yorumunu yaptı.

EROL BULUT: "MAÇI 6-4 ALABİLİRDİK"

 

Malatyaspor Teknik Direktörü Erol Bulut, maçın ardından yayıncı kuruluşa, "Maça iyi başladık golü de attık ama nedense geri çekildik. 7 dakikada 3 gol yedik. Sonra takımın direnci düştü. İkinci yarıya değişiklikle başladık ve 3-5-2'ye döndük. Tam dengeyi yakalayacağız derken 4. golü yedik. Maçı 6-4 de alabilirdik. Takımımı kutluyorum." ifadelerini kullandı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

3. dakikada ceza yayının sağından gelen topu Sadık Çiftpınar, kale direğinin yakınındaki Adem Büyük'e aktardı. Adem Büyük'ün vuruşunda, meşin yuvarlak kale direğinin yanından auta çıktı.
11. dakikada Evkur Yeni Malatyaspor öne geçti. Sol taraftan köşe vuruşunu kullanan Guilherme, ceza sahasına ortasını yaptı. Kale sahası içinde Mina, savunmayla beraber topa yükseldi. Mina'nın kafa vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Ali Şaşal Vural'ın solundan filelerle buluştu: 1-0
17. dakikada konuk takım beraberliği sağladı. Savunmasının arkasına sarkan Muhammet Demir'in vuruşunda, Sadık Çiftpınar'a da çarpan top ağlara gitti: 1-1
20. dakikada ceza sahası dışından sağ çaprazdan kazanılan serbest atışta Aleksic şutunu çekti. Kaleci Ali Şaşal Vural kale direğinin dibinde topu güçlükle önledi.
21. dakikada Demir Grup Sivasspor öne geçti. Douglas'ın sağ kanattan yaptığı ortada Robinho topla buluştu. Kale direğinin dibinden vuruşunu yapan Robinho, meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-2
24. dakikada konuk ekip farkı 2'ye çıkardı. Douglas'ın orta sahadan savunmanın arkasına gönderdiği topla buluşan Robinho, yaptığı vuruşla fileleri havalandırdı: 1-3
43. dakikada sağ taraftan Chebake'nin ortasında kale direğinin dibinde topla buluşan Adem Büyük'ün vuruşunda, meşin yuvarlak üst direkten oyun alanına döndü. Dönen topu savunma uzaklaştırdı.
44. dakikada Ziya'nın sol taraftan yaptığı ortaya yükselen Muhammet Demir'in kafa vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Farnolle'de kaldı.

İKİNCİ YARIDAN DETAYLAR BİRAZDAN...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.