Tapan Bıçağı Adana’nın Coğrafi Simgesi Olacak

Tapan Bıçağı Adana’nın Coğrafi Simgesi Olacak
Adana Vali Yardımcısı Mustafa Yavuz, tapan bıçağının Adana'nın coğrafi simgesi olması için 3 ay önce Türk Patent ve Marka Kurumu'na tescil başvurusunda...

Adana Vali Yardımcısı Mustafa Yavuz, tapan bıçağının Adana'nın coğrafi simgesi olması için 3 ay önce Türk Patent ve Marka Kurumu'na tescil başvurusunda bulunduklarını belirterek, "Umarım Adana'ya tapan bıçağının coğrafi işareti olarak tescili yapıldıktan sonra Türkiye çapında bir farkındalık oluşmuş olacak" dedi.

Akdeniz Geleneksel El Sanatları Derneği tarafından Ziyapaşa Parkı'nda düzenlenen Adana 3. Geleneksel El Sanatları Festivali başladı.

Festivalin açış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Serdal İnönü, projelerinin pek çok festivale davet edildiğini belirterek, "Kurumsal projelerde tercih edilen dernek olma yolunda büyüyerek ilerliyoruz ve bundan büyük gurur duyuyoruz" diye konuştu.

Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel ise Adana'nın markalar şehri olduğunu vurgulayarak, "tapan bıçağı'nın da bu markalardan bir tanesi olduğunu kaydetti. Genel, Nebi Ocak isimli ustanın yok olmaya yüz tutan "tapan bıçağı" geleneğini sürdürmek için direndiğini dile getirdi.

Kendisinin de "zihgir" ustası olduğunu hatırlatan Genel, "Çok kıymetli hocaların ve üstatların yanında "zihgir ustası" olarak anılmak benim için onur veriyor. Bu ustaların yanında olmak, onların çırağı olmak bizim için bir şereftir. Geleneksel el sanatlarına sahip çıkılması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Vali Yardımcısı Mustafa Yavuz da Adana'nın kültür, sanat, turizm ve gastronomide marka il olma yolunda ilerlediğine değinerek, "Mart ayında Tiyatro Festivali, geçtiğimiz hafta Portakal Çiçeği Karnavalı, bugün Geleneksel El Sanatları Festivali, daha sonra sinema ve lezzet festivali ile devam edecek bu etkinliklerin, Adana'nın marka il olma konusunda çok büyük değer katacağını düşünüyorum. Öte yandan, tapan bıçağının Adana'nın coğrafi simgesi olması için 3 ay önce Türk Patent ve Marka Kurumu'na tescil başvurusunda bulunduk. Umarım Adana'ya tapan bıçağının coğrafi işareti olarak tescili yapıldıktan sonra Türkiye çapında bir farkındalık oluşmuş olacak" dedi.

Üç gün sürecek olan festival kapsamında, deri el sanatları, karagöz tasvir yapımı, ebru, hat, antik saat ve mozaik yapımı, ahşap oyma, iğne oyası, kanaviçe, taş-batik-ahşap-ipek boyama, kitre bebek, kil-seramik ve tespih yapımı, boynuz-kemik ve minyatür taş yontma gibi el sanatı çalışmalarından örnekler sergileniyor.

Tapan Bıçağı Adana’nın Coğrafi Simgesi Olacak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.