Uluslararası Yunusemre Günleri Yarın Başlıyor

Uluslararası Yunusemre Günleri Yarın Başlıyor
Yunusemre Belediyesi'nin, ünlü Türk Düşünürü Yunus Emre'nin öğretilerini gelecek nesillere aktarmak amacıyla bu yıl 16-22 Ekim tarihleri arasında 3.sünü...

Yunusemre Belediyesi'nin, ünlü Türk Düşünürü Yunus Emre'nin öğretilerini gelecek nesillere aktarmak amacıyla bu yıl 16-22 Ekim tarihleri arasında 3.sünü düzenleyeceği Uluslararası Yunus Emre Günleri başlıyor.

16-22 Ekim 2017 tarihleri arasında 3.sü düzenlenecek Uluslararası Yunus Emre Günleri bu yıl da dopdolu geçecek. "Sevelim Sevilelim" temasının işleneceği organizasyonda ünlü düşünürün yaşamı ve öğretileri sempozyum, sergi ve o dönemi yansıtan geleneklerin sahnelendirilmesiyle günümüze aktarılacak; alanında uzman akademisyenler Yunus Emre felsefesini anlatacak. 9 ülkeden katılımın olacağı organizasyonda misafir öğrenciler, kurulacak stantlarda ülkelerini tanıtacak. Bu anlamlı organizasyonda minikler de unutulmadı. Çocuklar, sevdiği masal ve çizgi film karakterleriyle biraraya gelip eğlenerek öğrenecek.

Etkinlik kapsamında 20 Ekim Cuma akşamı Forum Magnesia AVM arkasındaki açık alanda gerçekleştirilecek programda İlahiyatçı Nihat Hatipoğlu, Yunus Emre ve İslam Felsefesi'ni anlatacak. Aynı gece Türkiye'nin sevilen sesi Uğur Işılak da sahne alacak. Organizasyon kapsamında ünlü radyocular Afrikalı Ali ve Erkan Koç'un sunumlarıyla 21 Ekim Cumartesi akşamı başarılı sanatçı Ahmet Şafak Manisalılar'la buluşacak. Birbirinden güzel etkinlikler içeren organizasyona Manisalıları davet eden Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, amaçlarının ünlü Türk düşünürünün öğretilerini gelecek nesle aktarmak olduğunu söyledi. Başkan Çerçi konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Yunus Emre'yi anmak, öğretilerini dünyaya duyurmak, sevdirmek ve tanıtmak amacıyla Yunus Emre'nin ismini taşıyan bir belediye olarak organizasyonumuzun bu yıl 3.sünü gerçekleştiriyoruz. Bilim insanları, sanatçılar eşliğinde çocuklarımıza, gençlerimize onun öğretilerini ulaştırmaya gayret edeceğiz. Birbirinden güzel etkinlikler içeren organizasyonumuza tüm halkımızı davet ediyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.