Tarihi Mekanda Resim Sergisi Açtı

Tarihi Mekanda Resim Sergisi Açtı
Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, emekli ressam Nihal Ünlü Bandırma'nın tarihi tren garında ilk kişisel resim sergisini açtı.

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, emekli ressam Nihal Ünlü Bandırma'nın tarihi tren garında ilk kişisel resim sergisini açtı.

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde 1912 yılında işletmeye açılan Bandırma Tren Garı, yıllar geçtikçe değişik mekanlara ev sahipliği yaptı. Gar binası olarak yıllarca kullanıldıktan sonra yeni gar binasının yapılması üzerine Bandırma Çelik Spor Kulübü Lokali adı altında spor camiasına hizmet etti. Son olarak Bandırma Gar ve Mutfak olarak işletilen yerde Ressam Nihal Ünlü resim sergisi açtı. Resim tutkusunun 27 yıl önce hobi olarak başladığını söyleyen Ressam Ünlü, serginin Bandırmalı sanatseverler tarafından ilgiyle karşılandığını belirtti.

"Bandırma'da ilk kişisel sergimi açıyorum

Ressam Nihal Ünlü "Bursa'nın Kemalpaşa doğumluyum. Eşimle evlendikten sonra Bandırma'ya yerleştim. 1992 yılında resim hayatına başladım. Resme olan ilgim eşimden kaynaklanıyor çünkü eşim Nevzat Acar'da ressamdı. Onun sayesinde önemli yerlere geldim ve resme gönül verdim. Daha önceleri de resme ilgim vardı ve eşimle de pekişti. Doğayı çok seviyorum. Doğa ağırlıklı resim ilgim olduğu için daha çok doğaya ağırlık verdim. 27 yıl sonra tuvallere yansıttığım resimleri artık duvarlara yapmaya başladım. Tesadüfen oturduğum Bandırma'nın tarihi sembol binası olan Tren Garı, sonra Çelik Spor Kulübü, ardından Bandırma Gar Kahve ve Mutfak olarak işletilen tarihi mekanda kahve içmeye otururken İşletme sahipleriyle tanıştım. Güzel sohbetlerimizin sonucunda benim de ressam olduğumu öğrendikten sonra bana güzel bir teklifte bulundular. Eserlerimi buraya getirip sergilemeye karar verdik. Bende bu durumdan oldukça memnun oldum. Evde çalıştığım resimlerimi tarihi bina da sergilenmesi beni mutlu etti. Bu serginin açılış ve bitiş tarihi olmayacağından sürekli sergilenmeye devam edecektir. Kimsenin de bu sergiyi göremem diye bir kuşkusu olmasın" dedi.

"Bandırma'da bir ilk yapıyorum"

Ünlü sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu arada tabi buradaki çalışmalarımı mesleği öğrendikten sonra Bursa Kemalpaşa ilçesinde ikamet ettiğim zamanlarda sanat evi açtım, öğrenciler yetiştirdim. Bursa'da değişik yerlerde resim sergisi açtım. 27 yılda sanat içerisinden hiç kopmadım. Hayatımı bu işe borçluyum, severek çalışıyorum ve bıkacağını zannetmiyorum. Bandırma'da ilk kez Gar Kahve ve Mutfak işletmesinde resim sergisi açıyorum. Sergim böyle eski, nostaljik bir yerde açılması beni ayrıca mutlu ediyor. Bu vesile ile Bandırma'da bir ilk yapıyorum"

Gar Kahve Mutfak İşletme Sahibi Fatma Bülbül, "1916 yılında inşaatı tamamlanmış olan Bandırma Gar Binası olarak O günden 1989 yılına kadar hizmet etmişti. Daha sonra 1953 yılında Bandırma Çelikspor Kulübüne kiralanmıştır. Bandırma Çelikspor Kulübü tarihi binanın tahrip olduğu için tadilat yapılması kararlaştı. Anıtlar kurulundan izin alındıktan sonra tadilatımız gerçekleşti. Tarihi bir bina olduğu için içerisinde tren resimleri ve sanatsal resimler olmasını istedik. Bu vesile ile Nihal Hanım ile tanıştık. Nihal hanımla ettiğimiz sohbetler doğrultusunda bizlerde imkan sunduk. Bazı kafelerde ünlü ressamların resimlerini sergiliyorlar. Bizlerde kendisine bir teklif sunduk. Evinde duracağına sanat eserlerinin, getirin burada sergileyin dedik. Hem bizim duvarlarımız resimle buluşup güzel görünüme kavuşmuş olup hem de Nihal Hanımın resimleri de sergilenmiş olur diye böyle bir şey yapmak istedik. Nihal Hamının eserlerini görmek isteyen işletmemize gelip görebilirler. Bu bir başlangıç olacak aynı zamanda da diğer ressam arkadaşlarımıza da böyle bir fırsat tanıyacağız" ifadesinde bulundu.

Tarihi Mekanda Resim Sergisi Açtı

Tarihi Mekanda Resim Sergisi Açtı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.