Tarihi yalıya çarpan geminin sahibine rekor sorumluluk

Tarihi yalıya çarpan geminin sahibine rekor sorumluluk
Malta bayraklı Vitaspirit gemisinin Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı’na çarptığı olaya ilişkin mahkeme, gemi sahibinin sorumluluğunun 206 milyon 103 bin 865 lira ile sınırlandırılmasına karar verdi.

Yalıda gerçekleşecek tadilatın ve belirlenecek tazminatın bu paradan karşılanacağı öğrenildi. Tadilat ve tazminat tutarı 206 milyon 103 bin 865 liradan daha az tutarsa paranın kalan kısmı gemi sahibine iade edilecek. Daha fazla tutar ise gemi sahibi sadece 206 milyon 103 bin 865 lirasını ödemekle yükümlü olacak.

İstanbul Boğazında Malta bayraklı Vitaspirit gemisinin Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'na çarpmasının ardından geminin donatanı mahkemeye başvurarak kazadaki sorumluluk miktarının 1976 tarihli Londra Konvansiyonuna dayanarak sınırlandırılmasını talep etmişti. 

İstanbul 17. Asliye Ticaret mahkemesinde görülen gemi sahiplerinin sorumluluklarının sınırlandırılması davası karara bağlandı. Karar duruşmasında gemi sahibinin avukatı Metin Uğur Aytekin ile yalı sahiplerinin avukatı Erdal Gökçe hazır bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.