Tatbikatı Gerçek Zanneden Vatandaşlar Sağlık Ekiplerinin Yardımına Koştu

Tatbikatı Gerçek Zanneden Vatandaşlar Sağlık Ekiplerinin Yardımına Koştu
BİTLİS (İHA) – Ahlat Devlet Hastanesinde yapılan yangın tatbikatını gerçek zanneden vatandaşlar, yapılan tahliye çalışmasına katılarak sağlık...

BİTLİS (İHA) – Ahlat Devlet Hastanesinde yapılan yangın tatbikatını gerçek zanneden vatandaşlar, yapılan tahliye çalışmasına katılarak sağlık ekiplerine yardım etti.

Ahlat Devlet Hastanesi, her yıl olduğu gibi olası yangına müdahaleye karşı personelin eğitimini test etmek amacıyla yangın tatbikatı gerçekleştirdi. Tatbikat öncesi personele; hastanede olası bir yangında yapılması gerekenler, yangının çıkış nedenleri, alınması gereken önlemler, alevlere müdahale yöntemleri, yangın söndürme cihazlarının kullanımı ve hastaların nasıl tahliye edileceği anlatıldı. Bina içinde ve dışında senaryo gereği yangının çıkmasıyla birlikte yangın butonuna basılarak alarm verildi.

Çıkış kapılarından tahliye edilen hastalar ve personel güvenli alana ulaştırıldı. Yangın sonrası binada mahsur kalan hastalar da itfaiye ekiplerince tahliye edilerek sağlık personellerince ambulanslara konulup başka sağlık kuruluşlarına sevk edildi. Bu esnada yangın tatbikatını gerçek zanneden bazı hasta yakınları ve vatandaşlar da itfaiye ekipleri ve sağlık personellerinin yardımına koştu.

Ahlat Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Feridun İbrahim, olası yangın durumlarına hazırlıklı olunması için tatbikat yaptıklarını belirtti. Dr. İbrahim, "Her yıl rutin olarak yaptığımız yangın tatbikatını bu yıl da Ahlat Belediyesi itfaiye ekiplerinin desteğiyle yaptık. Hastanemiz bünyesinde kurulan yangına müdahale ekibinin olası bir yangına karşı hazırlıklı olup olmadığını test ettik. 30'ya yakın personeli söndürme ve kurtarma ekibi olarak oluşturduk. Başarılı bir tatbikat gerçekleştirdik. Tatbikatta görev yapan hastane personeline ve itfaiye desteğinden dolayı Ahlat Belediyesine teşekkür ediyoruz" dedi.

Tatbikatı Gerçek Zanneden Vatandaşlar Sağlık Ekiplerinin Yardımına Koştu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.