İlk Yardım Eğitim Merkezleri Koordinasyon Toplantısı Malatya’da Yapıldı

İlk Yardım Eğitim Merkezleri Koordinasyon Toplantısı Malatya’da Yapıldı
Türk Kızılayı bünyesinde 12 "incisi düzenlenen İlk Yardım Eğitim Merkezleri Mesul Müdürler Koordinasyon toplantısı Malatya'da yapıldı.

Türk Kızılayı bünyesinde 12 "incisi düzenlenen İlk Yardım Eğitim Merkezleri Mesul Müdürler Koordinasyon toplantısı Malatya'da yapıldı. Bir otelde düzenlenen toplantıya, Kızılay Genel Müdürü Dr. İbrahim Altan, Kızılay Malatya Şube Başkanı Umut Yalçın ve 32 ilde gelen ilk yardım merkezinin yöneticileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kızılay Malatya Şube Başkanı Umut Yalçın,göreve geldiğinde 2013 yılında kendi gelirleri dışında ancak yıllık 7 bin lira bağış toplayabilen bir şubeden bu gün 1 milyon bağış toplayan bir durma geldiklerini ifade ederek,"Yılda 2 bin den fazla öğrenciye burs verebilen bir durama geldik. Üniversitede giyim mağazası işleten, Anaokulu inşa eden, özel eğitim sınıfları tefriş eden, 4 bin civarında ilköğretim öğrencisine okuma setleri ve kırtasiye ile dolu okul çantaları hediye edebilen, Ortadoğu ve Afrika'daki her sıkıntıda Malatyalının tırlarla yüklü iyilik paketlerini ulaştırabilen, Aş evi kurmak için çalışma başlatan, kente 20 milyon dolarlık yatırım getirmek adına çalışmalarına devam edecek öz güvene sahip bir şube haline gelmiş bulunmaktadır" diye konuştu. Malatya'nın kanayan yarası vagon fabrikasına Afet müdahale ve afet lojistik sistemleri merkezini kurmak için talip olduklarını ifade eden Yalçın," 2014 yılında Bölge Kan Merkezi açılışı yapılırken hedefimiz ve hayalimiz 10 dönüm kadar bir alan bulup küçük bir lojistik depo ve afet merkezini Malatya'ya kazandırmak iken geçirdiğimiz 3 yıl içinde Türk Kızılayı'nın Malatya'da kazandığı başarı ivmesi hayallerimizi de büyüttü ve böylelikle Malatya'nın kanayan yarası vagon fabrikasına talip olduk. 10 dönümlük talebimiz yüz dönümlük vagon fabrikası alanına talip olmaya dönüşerek bu alana Türk Kızılayı'nın Türkiye içindeki en büyük yatırımlarından birisini yaptırabilmek adına yolları arşınlamaya başladık. Bu alana hem Afet Barınma Sistemleri Fabrikası hem de Türk Kızılayı'nın yurt içinde ve yurt dışında meydana gelen doğal afetler sonrasında afetzedelere hizmet verdiği Afet müdahale ve afet lojistik sistemleri merkezini kurmak için çaba göstermekteyiz" şeklinde konuştu.

Kızılay Genel Müdürü Dr. İbrahim Altan ise ülkemizde ve dünyada trafik kazaları, afet ve acil durumlar nedeniyle her yıl binlerce kişi hayatını kaybettiğin, dünya sağlık Örgütü'nün çalışmalarına göre küresel düzeyde ölümlerin yüzde 90'nın yaralanmalardan dolayı meydana gelmekte olduğunu belirterek, "Dünyada her 5 saniyede bir kişi yaralanma sonucu yaşamını yitirmekte ve her gün 2 bin den fazla aile önlenebilir kazalar yüzünden çocuklarını kaybetmektedir. Türk Kızılayı üyesi olduğu uluslararası kızılhaç ve kızılay dernekleri federasyonu 2020 Stratejik Planında 200 milyon kişinin 2020 yılına kadar ilk yardım eğitimi almasını hedeflemektedir. IFRC Her ülkede hane halkından en az bir kişinin hayat kurtarma becerilerinin kazandırılması konusunda ulusal derneklere program geliştirmeleri tavsiye edilmektedir. IFRC üyesi bulunan 190 ülkeden 174'ünde ilk yardım programı bulunmaktadır. Türk Kızılayı'nın Avrupa bölgesi dönem başkanlığına seçilmesi ve aynı zamanda Avrupa İlk yardım işbirliği ağı yürütme komitesi üyesi olması sebebiyle ilk yardım alanında yürütmüş olduğu proje ve çalışmalar diğer ülkelere örnek teşkil etmektedir" diye konuştu.

İlk Yardım Eğitim Merkezleri Koordinasyon Toplantısı Malatya’da Yapıldı

İlk Yardım Eğitim Merkezleri Koordinasyon Toplantısı Malatya’da Yapıldı

İlk Yardım Eğitim Merkezleri Koordinasyon Toplantısı Malatya’da Yapıldı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.