Arda Turan Tedbirli Olarak Pfdk'ya Sevk Edildi

Arda Turan Tedbirli Olarak Pfdk'ya Sevk Edildi
TFF Hukuk Müşavirliği, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na yaptığı sevkleri açıkladı.
TFF Hukuk Müşavirliği, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na yaptığı sevkleri açıkladı. SPORX'in özel haberinde okuyucularına duyurduğu gibi, Arda Turan saldırıdan değil de, hakeme yönelik fiili müdahale içeren "sportmenliğe aykırı hareketi" ve hakeme yönelik "hakareti ve tehditi" nedeniyle PFDK'ya sevk edildi. [İŞTE O HABER, TIKLAYIN]

TFF'den yapılan açıklamada, MEDİPOL BAŞAKŞEHİR FK Kulübü futbolcusu ARDA TURAN'ın aynı müsabakadaki müsabaka yardımcı hakemine yönelik fiili müdahale içeren "sportmenliğe aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 36. maddesi uyarınca ve müsabaka hakemine yönelik "hakareti ve tehdidi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 41. maddesi uyarınca 05.05.2018 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir." ifadeleri yer aldı.

TOPLAMDA 7-10 MAÇ CEZA TEHLİKESİ

Hakem Uğurlu'nun raporu doğrultusunda TFF Disiplin Talimatı'nın 41. maddesi kapsamında "hakaretten" minimum 3-4 maç men cezası tehlikesiyle karşı karşıya kalan Arda Turan'ın, kırmızı kart görmesine neden olan yardımcı hakem Erdinç Sezertam'a yönelik eylemi ise "saldırı" kapsamına girmedi ve daha önceki benzer olaylarda olduğu gibi yıldız futbolcu disiplin talimatının 36. maddesinde yer alan "fiili mlüdahale" kapsamında PFDK'ya gönderildi.

Futbol Disiplin Talimatı'nın 36. maddesinin 5. fıkrasında, "İhlalin TFF mensiplarına yönelik olması ve fiili müdahale içermesi halinde oyunculara 3 ile 6 maç arasında men verilir" demesi yıldız futbolcunun yardımcı hakeme yönelik fiili müdahelesinin ise alt sınırdan uzaklaşarak üst sınırdan verilebileceği öğrenildi.

Müsabakanın orta hakemi Uğurlu'ya yönelik hakaretinden dolayı 3 ile 4 maç arasında bir men cezasıyla karşı karşıya kalan Arda Turan, yardımcı hakeme yönelik fiili müdahalesinden ise 5 ile 6 maç arasında bir ceza tehlikesiyle karşı karşıya kalmış oldu. Her iki eyleminden dolayı muhtemelen toplamda 7 ile 10 maç arasında bir ceza tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.