Tbmm’de 'Kağıtsız Parlamento' Projesi

Tbmm’de 'Kağıtsız Parlamento' Projesi
TBMM'de "Kağıtsız Parlamento" projesi kapsamında yasama evrakının elektronik ortamda dağıtımı uygulaması başladı.
TBMM'de "Kağıtsız Parlamento" projesi kapsamında yasama evrakının elektronik ortamda dağıtımı uygulaması başladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

"TBMM Başkanlığınca, emek ve kâğıt israfını azaltarak, dağıtım hizmetlerini hızlandırmak amacıyla başlatılan "Kâğıtsız Parlamento" projesi kapsamında, siyasi parti gruplarının da görüşleri alınarak "yasama evrakının elektronik ortamda dağıtımı" uygulamasına geçilmiştir.

Bu kapsamda, kanun tasarı ve teklifleri ile komisyon raporlarının yer aldığı sıra sayıları, denetim önergeleri ve TBMM gündemi milletvekillerine elektronik ortamda sunulacak ve dağıtım bilgisiyle birlikte ilgili link milletvekillerinin e-posta adreslerine gönderilecektir. Ayrıca talep eden milletvekillerine yasama evrakının basılı nüshası da verilecektir.

Bununla birlikte, talepleri de dikkate alınarak Başkanlık Divanı üyelerine, komisyonlara, siyasi parti grup başkanlıklarına ve Genel Kurula basılı yasama evrakının dağıtımı uygulamasına devam edilecektir.

Bu uygulamayla birlikte TBMM Başkanlığı İçtüzük gereği olan dağıtım görevini çağın gelişen şartları muvacehesinde yorumlayarak elektronik ortamda dağıtıma kaydırmıştır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.