Şahinbey Belediyesi Ampute Oyuncuları, Avrupa’ya Damga Vurdu

Şahinbey Belediyesi Ampute Oyuncuları, Avrupa’ya Damga Vurdu
Şahinbey Belediyesi Ampute Futbol Takımı, Avrupa Şampiyonu olan Ampute Futbol Milli Takımı'nda bulunan 6 sporcusu ve bir antrenörüyle Milli Takım'ın omurgasını...

Şahinbey Belediyesi Ampute Futbol Takımı, Avrupa Şampiyonu olan Ampute Futbol Milli Takımı'nda bulunan 6 sporcusu ve bir antrenörüyle Milli Takım'ın omurgasını oluşturarak, Gaziantep'in ve Türkiye'nin gururu oldu.

Yüreklerini ortaya koyarak milyonları sevindiren Ampute Futbol Milli Takımı'nın altı oyuncusu ve bir kaleci antrenörünü kadrosunda bulunduran Şahinbey Belediyesi Ampute Futbol Takımı, Avrupa Şampiyonluğu'nun kazanılmasında büyük pay sahibi oldu. Avrupa Şampiyonası boyunca Kaleci Antrenörü Ökkeş Boke, kaleci Fatih Karakuş, sporcular Mehmet Yunsur, Feyyaz Gözaçık, Fatih Şentürk ve Rahmi Özcan ortaya koydukları performanslarıyla Avrupa Kupası'nı müzelerine getirerek, Türk halkına moral verdiler. İngiltere'nin 2-1 mağlup edildiği karşılaşma öncesinde Milli Takım'a destek vermek için İstanbul'a giden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, karşılaşma sonrasında sahaya inerek, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan ile birlikte futbolcuları tebrik etti.

"Onlarla gurur duyuyorum"

Karşılaşma sonrasında Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan ile birlikte futbolcuları tebrik eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey'den 6 sporcunun ve bir antrenörünün bulunduğu Milli Takım ile gurur duyduklarını söyledi. Milli Takım'ın İngiltere ile oynadığı final karşılaşmasında sporcuları yalnız bırakmayan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, alınan bu tarihi başarıdan dolayı gurur duyduğunu belirterek, "Ülkemizin tarihe damga vurduğu günlerden birini yaşıyorum. Altı oyuncumuz ve kaleci antrenörümüzle birlikte Ampute Futbol Mili Takımı'nın aldığı başarıda sporcularımızın da olması bizleri gururlandırdı. Onlar adeta tüm dünyaya ders verdiler. Eksik olan uzuvlarını yürekleriyle tamamlayarak, Türk sporuna damga vurdular. Alınan bu başarıda Şahinbey Belediyesi Ampute futbol Takımı oyuncularının ve yöneticilerinin de olması bizleri ayrıca gururlandırıyor. Alınan bu başarı Şahinbey Belediyesi olarak spora verdiğimiz yatırımların ne kadar doğru olduğunun bir göstergesidir" dedi.

Ampute Futbol Milli Takımı'na destek olmak için Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile birlikte İstanbul'a giden Şahinbey Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Cuma Güzel, karşılaşma sonrasında alınan başarıyı tebrik ederek, "Ampute Milli Takımı'nda en fazla oyuncusu bulunan ve Avrupa Şampiyonu olunmasında önemli pay sahibi olan kulübün yöneticisi olarak, alınan başarıdan gurur duyuyorum. Tüm Milli Takım sporcularını kutluyorum. Hepsi de yüreklerini ortaya koyarak oynadılar. Tarifi zor duygular yaşıyorum. Türk halkının böyle bir galibiyete ve sevince ihtiyacı vardı" şeklinde konuştu.

Şahinbey Belediyespor Ampute Futbol Takımı kaptanı Fatih Karakuş, katıldığı spor programında Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'na teşekkür ederek, "Çok güzel bir duygu. Beşiktaş'ın stadında oynadık o taraftarın önünde oynamak heyecan vericiydi. Beşiktaş Kulüp Başkanı Fikret Orman'a teşekkür ediyorum. 2007 yılında futbol oynayanları izlerken, bende yapabilir miyim diye düşündüm. Daha sonra Şahinbey Belediyesi tarafından kurulan Ampute futbol Takımı'na katıldım ve futbol oynamaya başladım. Bu arada Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'na teşekkür ediyorum. Bir insanı yaşarken onura eden bir başkan. Benim ismimi Şahinbey İlçesi'nde bir parka verdi. Milli takım hocalarıma teşekkür ederim. 10 yıldır bu sporu yapıyorum. Görev verildiği takdirde görevimi yapmaya devam edeceğim. Bundan sonraki hedeflerim Ampute Futbol Takımlarına yeni kaleciler yetiştirmek" ifadelerini kullandı.

Karakuş, kendilerinin A Milli Takım ile karşılaştırılmaması gerektiğini belirterek ,"Lütfen bizi A Milli Takım ile karşılaştırmasınlar. Bizler de A Milli Takım'ın Dünya Kupasına gitmesini isterdik. Bizim parayla pulla işimiz yok. Biz bu al bayrağı ne kadar üst seviyelerde dalgalandırabilirsek mutlu oluruz. Ampute futbolunun daha iyi yere gelebilmesi için paralimpik dal olması gerek. Bizim parayla işimiz yok. Bunu tekrar söylemek istiyorum. Bizim asıl isteğimiz devlet sporcusu olmak. Evine kapanıp dışarı çıkmayan engellilerimize sesleniyorum. Dışarıya çıkıp spor yapsınlar. 18 ayrı branşta engelli spor dalı var. Bunların birinde spor yapmaya başlasınlar evlerine kapanmasınlar" diye konuştu.

Şahinbey Belediyesi Ampute Oyuncuları, Avrupa’ya Damga Vurdu

Şahinbey Belediyesi Ampute Oyuncuları, Avrupa’ya Damga Vurdu

Şahinbey Belediyesi Ampute Oyuncuları, Avrupa’ya Damga Vurdu

Şahinbey Belediyesi Ampute Oyuncuları, Avrupa’ya Damga Vurdu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.