Kooperatifçilik Günü Etkinliği

Kooperatifçilik Günü Etkinliği
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Günü etkinlikleri kapsamında Malkara Belediyesi tarafından düzenlenen...

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Günü etkinlikleri kapsamında Malkara Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliğe katıldı.

Malkara ilçesinde düzenlenen kahvaltıya Başkan Kadir Albayrak'ın yanı sıra Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan ve kooperatif temsilcileri katıldı.

Başkan Albayrak programda yaptığı konuşmada, "Malkara'dan gelen her davete icabet etmeye çalışıyoruz. Malkara, çok sevdiğimiz, tarım ve hayvancılıkta önemli bir ilçemiz. Bugün 21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Günü. Kooperatifçiliğin ruhunu iyi anlamamız gerekir. Kooperatifçiliğin ülkemizde köklü bir geçmişi var. Malkara gibi tarım ve hayvancılıkta Tekirdağ'ın, hatta bölge genelinin yükünü çeken ilçemizde, kooperatifçiliğin daha da güçlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Dünyada 1830'larda İngiltere'de görülen kooperatifçiliğe biz Türkler hiç de yabancı değiliz. Zira bizim kültürümüzde, ahilik, imece usulü ve lonca teşkilatı gibi gelenek-göreneklerimiz bulunmaktadır. Cumhuriyet ile birlikte de kooperatifçiliğe dair hukuki düzenlemeler başlar. Hatta Atatürk, çok sayıda kooperatife üye olur. Bu kooperatiflerin bazılarının da kurucusudur. Dünya genelinde kooperatifçiliğe büyük önem verilir. Bugün dünyada yaşayan 7 milyar insanın, 1 milyardan fazlası kooperatif üyesidir. Günümüzde özellikle Kuzey Avrupa, ABD ve Avrupa Birliği ülkelerinde tarımsal üretimin, hele de hayvancılık ürünlerinin tamamı kooperatifçilik vasıtasıyla işlenip pazarlanmaktadır. Batılı zengin ülkeler, tarım politikalarını çok büyük ölçüde kooperatifler aracılığıyla uygulamaya koymaktadırlar. Böylece tarımda ürün pazarlarındaki fiyat ve miktar dalgalanmalarının önüne geçebilmektedirler. Bu anlamda, bizim de kooperatifçiliğe daha fazla ağırlık vermemiz gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Kooperatifçilik Günü Etkinliği

Kooperatifçilik Günü Etkinliği

Kooperatifçilik Günü Etkinliği

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.