Terör Örgütlerinin Korkulu Rüyası: Komandolar

Terör Örgütlerinin Korkulu Rüyası: Komandolar
Terör örgütlerinin korkulu rüyası: Komandolar Isparta'daki Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanlığında verilen "Teröristle Mücadele Harekatı Tatbikatı" eğitimiyle komandoların, zorlu arazi ve iklim şartlarına adaptasyonu hedefleniyor. 1/13 Terörle mücadele edi.

Terör örgütlerinin korkulu rüyası: Komandolar

Isparta'daki Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanlığında verilen "Teröristle Mücadele Harekatı Tatbikatı" eğitimiyle komandoların, zorlu arazi ve iklim şartlarına adaptasyonu hedefleniyor.

1/13

Terörle mücadele edilen bölgelerdeki arazi yapısına benzer şartlara sahip Isparta'da, Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanlığı bünyesinde eğitimden geçen komandolar, güç, cesaret, kararlılık ve dayanıklılık gibi özellikler kazanıyor.

2/13

Komutanlıkta temel eğitimlerini tamamlayan uzman erbaşlar için 16 hafta süresince düzenlenen tatbikata katılan askerler, her türlü zor durum ve şartta görev yapabilecek yeterliliğe erişiyor.

3/13

AA ekibinin de izlediği Isparta ve Eğirdir'deki sarp arazilerde gerçekleşen tatbikatta, temel eğitim kursunda alınan bilgi ve becerilerin uygulamaları arazi şartlarında tatbik edildi.

4/13

Arazide karşılaşılması muhtemel terörist unsurların nasıl bertaraf edileceğine ilişkin de eğitilen komandolar, karşılaştıkları doğal engelleri ise özel olarak kursunu gördükleri dağcılık tekniklerini kullanarak aştı.

5/13

Komandolar bu sayede terörist unsurları hiç beklemedikleri zaman ve konumlarda etkisiz hale getirebilme başarısını gösterdi.

6/13

Senaryo gereği terörist bulunduğu değerlendirilen sarp bölgelere intikal eden komandoların, büyük cesaret gerektiren noktalardan korkusuzca ve başarıyla geçmeleri tam not aldı.

7/13

Sırtlarındaki 40 kilogramlık teçhizatlarıyla arazide kilometrelerce yürüyen komandolar, istenilen hedeflere yüksek tepeleri, derin kanyon ve vadileri fire vermeden geçerek ulaştı.

8/13

Aynı başarıyı öğrendikleri harekat tarzlarını uygulayarak gece intikallerinde de gösteren komandolar, daha sonra helikopterlerle farklı bölgelerde doğru noktalara inerek etkili şekilde arazide güvenlik tedbiri aldı.

9/13

Burada teröristlerin bulunduğu bölgelere hiç beklenilmeyen yerden sızan komandolar, şok baskınlarla düşmanı yok etme kapasitesine ulaştıklarını gösterdi.

10/13

Komandolar, tim komutanından alınan emirleri harfiyen yerine getirip, arazideki zorlukları yenme becerisine sahip olduklarını da gösterdi.

11/13

Tatbikat sonunda hedeflerine ulaşan komandolar teçhizatlarıyla bin 749 rakımlı Eğirdir Sivri Tepe'ye zorlu bir tırmanış gerçekleştirdi.

12/13

Yüksekliğe aldırış etmeden, Türk ordusunun komando andını Eğirdir semalarına haykıran uzman erbaşlar, tatbikatı başarıyla bitirerek mavi bere takma hakkını kazandı.

13/13

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.