Terör örgütünün çirkin yüzünü örgütten kaçmayı başaran genç anlattı

Terör örgütünün çirkin yüzünü örgütten kaçmayı başaran genç anlattı
Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) Suriye’nin Münbiç kentine yönelik operasyon hazırlıkları devam ederken, terör örgütü PKK/YPG/PYD’de de çözülmeler hız kazandı. Örgütten kaçan bir terörist, örgütün kirli yüzünü bir kez daha gözler önünde serdi.

Suriye'de yaşanan iç savaş nedeniyle İdlib'den Azez'e kaçan ve bir süre burada yaşadıktan sonra ailesini görmek için tekrar İdlib'e dönerken Afrin'de PKK/PYD terör örgütü tarafından alıkonulan Arabi kod adlı 19 yaşındaki M.A., terör örgütünün iç yüzünü anlattı. Yaklaşık 1,5 yıl boyunca öldürülme tehdidiyle terör örgütü saflarında Münbiç'te zorla savaştırılan M.A., örgütün 15-16 yaşlarındaki küçük çocukları zorla alıkoyarak cepheye yolladığını söyledi. M.A., çocuklarını vermeyen aileleri de ölümle tehdit eden örgütün aralarına kattıkları kızlara tecavüz ettiğini dile getirdi.

Dış dünyaya Kürtleri koruduğu imajını veren örgütün Kürt, Arap ve Türkmen ayrımı yapmadan herkese işkence edip baskı kurduğunu belirten M.A., örgütten kaçarak Türkiye'nin güvenli hale getirdiği bölgeye gelerek askerlere teslim olduğunu ve kendisine burada çok iyi davranıldığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.