Teröre Karşı Yüz Tanıma Sistemi Geliyor

Teröre Karşı Yüz Tanıma Sistemi Geliyor
Canlı bomba şüphesi bulunan kişiler kurulacak olan yüz tanıma sistemiyle tespit edilebilecek.

Başkent’te dönük yeni güvenlik konseptinin masaya yatırıldığı brifingde Davutoğlu, Ankara’ya özel güvenlik tedbiri alınacağını da açıklamıştı. İlgili bakan ve bürokratların da tam kadro katıldığı güvenlik zirvesinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan çarpıcı talepler geldi. İşte o ayrıntılar...

Başsavcılık, hem Ankara Tren Garı patlamasında hem de Merasim Sokak’ta ki patlamanın soruşturma aşamasında elde ettiği bulgular doğrultusunda bombacıların hedef olarak kalabalık noktaları seçtiklerine dikkat çekti. Bunun önlenmesi için özellikle Kızılay, AŞTİ, tren garı ve Ulus meydanı ile kalabalığın yoğun olduğu bölgelere yüz tanıma sistemi kurulmasını talep etti. Böylelikle canlı bomba olarak seçilen ve ilgili birimlerde arama kaydı bulunan kişiler yüz tanıma sistemi sayesinde tespit edilebilecek.

BOMBA ARAYAN KÖPEKLER 
Başsavcılığın bir diğer önerisi ise emniyet tarafından özellikle kaçakçılık ve narkotik suçlarla mücadelede sahada görev yapan dedektör köpeklerin bombalı saldırılara karşı da devreye sokulması oldu. Bomba dedektör köpeklerin kalabalık meydanlarda zaman zaman dolaştırılması ve bu sayede olası bomba ve canlı bombaların tespit edilmesinin sağlanabileceğini ifade etti. Özel güvenlik önlemleriyle beraber özel eğitim almış polislerin de Ankara’da görev yapması başsavcılığın diğer bir talebi oldu. Polis sayısının artırılması gerektiğini vurgulayan Başsavcılık, bin 200 civarında polis takviyesi yapılmasını istediği de öğrenildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.