Teröristlerin Türk askerini karalamak için paylaştığı fotoğraftaki kız çocuğunu 12 yıl sonra İHA buldu

Teröristlerin Türk askerini karalamak için paylaştığı fotoğraftaki kız çocuğunu 12 yıl sonra İHA buldu
Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine barış ve huzuru getirmek için başlattığı ve büyük bir başarıyla yürüttüğü Barış Pınarı harekatına gölge düşürmek ve Türk askerini kötülemek için kara propaganda yapan Terör Örgütünün yalanını Bursalı fotoğrafçı yerle bir etti.

YPG ve PYD'li teröristlerin Türk Silahlı Kuvvetlerinin yürüttüğü operasyon sırasında ailesini kaybetmiş, şiddet varmış ve şiddete tanık olmasın diye kucağındaki oyuncak bebeğin gözlerini kapayan Kürk kızı olarak lanse edilen fotoğrafın 2007 senesinde Bursa'nın Büyükorhan ilçesindeki Danaçalı köyünde fotoğrafçı Fatih Özenbaş tarafından çekildiği, fotoğrafın ise Zeliha Öztürk isimli bir kız çocuğuna ait olduğu ortaya çıktı.


12 yıl sonra ikamet ettiği köyünde İhlas Haber Ajansı tarafından bulunan Zeliha, kendisine ait fotoğrafı terör örgütünün çirkin emelleri için kullandığını öğrenince gözyaşlarına boğuldu. Fotoğrafın hikayesini anlatan fotoğraf sanatçısı Fatih Özenbaş ise terör örgütü fotoğrafı ailesi katledilen Kürt kızı diye paylaşıyor. Dünyanın her yerinden arkadaşlarım mesajlar atıp fotoğraf yanlış kötü amaçlar için kullanılıyor diye bilgi veriyorlar. Ben bunun için çok üzülüyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.