Öğrenciler Okullarına Destek İçin Pazarcı Oldu

Öğrenciler Okullarına Destek İçin Pazarcı Oldu
Aydın'ın Nazilli ilçesinde, "Okulumla Sosyalleşiyorum" projesi kapsamında dört ilkokulda kurulan stantlarda evlerinde hazırladıkları ürünleri satan öğrenciler...

Aydın'ın Nazilli ilçesinde, "Okulumla Sosyalleşiyorum" projesi kapsamında dört ilkokulda kurulan stantlarda evlerinde hazırladıkları ürünleri satan öğrenciler hem okullarına katkı sağladı hem de ilk pazarcılık deneyimlerini yaşadı.

Nazilli'de minik elleri, kocaman yürekleri ile pazarcılığa soyunan ilkokul öğrencileri, evlerinde anneleri ile hazırladıkları çeşitli yiyecek ve el işi ürünleri okul bahçesinde kurdukları pazarda satarak sınıflarının ihtiyaçlarını giderecek. Nazilli Merkez Cumhuriyet İlkokulu, 15 Temmuz İlkokulu, Yavuz Selim İlkokulu ve Vakıfbank İlkokullarında düzenlenen etkinlikler kapsamında okullarda "yerli malı ve tutum haftası" ile birlikte "okulumla sosyalleşiyorum" proje çalışması da yapılıyor.

Çocuklarını ilk pazarcılık deneyiminde yalnız bırakmayan veliler, çocuklarına pazarcılığın olmazsa olmazı sloganları öğretirlerken bazıları ise nasıl gözleme yapılacağını, sattığı malın poşete konulmasını, kestane kebap yapılmasını ve pazarlık yapılmasını uygulayarak gösterdi. Köylü kıyafetleri giyen kız ve erkek öğrenciler kıyafetleri ile adeta büyüklerine parmak ısırttı. Bazı öğrenciler takma bıyık takarken bazıları ile boyalarla kaş ve bıyık yaparak adeta bir anda büyüklerle aynı yaşlarda oldular. Pazarcılıkta sınır tanımayan öğrenciler müşteri çekebilmek için halay çektiler, çığırtkanlık yaptılar, tef çalarak ortada pazarcı sloganı attılar. Bazı öğrencilerde başlarının üzerine ve ellerine aldıkları tepsilerde simit, poğaça, kek, kurabiye ve çok değişik yerli ürünleri gezerek satmaya çalıştı. Çocuklarının ilk pazarcılık deneyimini kayıt altına almak isteyen veliler de adeta birbirleri ile yarıştı.

Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Cihan Koçyiğit, başta olmak üzere okul müdürleri, Nazilli Manavlar Odası Başkanı Kemal Cansız ve velilerin katıldığı etkinlikler kapsamında çocuklar günler öncesinden anne ve babaları ile birlikte evlerinde hazırladıkları pasta, kek, gözleme, yerli üretim meyveler, kestane, incir, zeytinyağı gibi ürünlerin yanı sıra sebzede sattı. İlginç slogan, şarkılar ve pankartlarla müşteri arayan çocuklara veliler de destek oldu.

Semt pazarlarını aratmayan tezgahların yer aldığı okul bahçesinde alışveriş yapan veliler ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Cihan Koçyiğit, çocuklarla sıkı pazarlıklar sonucunda zeytinyağı ve yoğurt satın aldı. Bu durumu fırsat bilen çok sayıda çocuk Koçyiğit'in çevresini sararak ellerindeki ürünleri satmaya çalışınca ilginç görüntüler ortaya çıktı. Haftanın her günü Pazar kurulan Nazilli'de Pazar alışverişleri başlamadan önce mutlaka yapılan Pazar Duasında ise minik eller duaya katılarak alışverişlerinin bereketli olmasını dilemeyi de ihmal etmedi. Çocuklar yaklaşık 2 saat süren pazarcılık deneyimlerinde sosyalleşmelerinin yanısıra yerli ürünleri tanıdı ve yardımlaşmayı yaşayarak öğrendi.

Etkinliklerin "Okulumla Sosyalleşiyorum" projesi kapsamında yapıldığını ifade eden Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Cihan Koçyiğit; "Hayatı içinde öğrenmek, hayatı yaşayarak öğrenmek kadar güzel bir öğrenme metodu yok. Ülkemizin birçok yerinde pazarlar kuruluyor. Bizim memleketimizde de kuruluyor. Biz bu proje kapsamında çocuklarımızı dört duvar arasında mahkum olmaktan çıkardık. Bu etkinliği sağlayan okul müdürümüzü, öğretmenlerimizi, sayın velilerimizi ve öğrencilerimizi kutluyorum. Öğrencilerimizi bir anlamda hayata hazırlıyoruz. İlçemizdeki diğer okullarda da yerli malı ve tutum haftası dolayısıyla bu etkinlikler yapıldı ve yapılmakta. Bu etkinliklere katılarak çocuklarımızı teşvik etmek lazım. En güzel pazar çocuklarımızın pazarı. Velilerimizin bu desteği çocuklarımızın şevkini artıracaktır. Bizim hedeflediğimiz olan çocukları hayata hazırlama projemiz de böylece gerçekleşecektir. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün sene başında başlattığı "Okulumla sosyalleşiyorum" projesi kapsamında da olan bu etkinlikte canlı bir eğitim vermiş olduk. Okullarımızda düzenlenen bu pazarlarımıza tüm velilerimizi ve vatandaşlarımızı davet ediyoruz" dedi.

Öğrenciler Okullarına Destek İçin Pazarcı Oldu

Öğrenciler Okullarına Destek İçin Pazarcı Oldu

Öğrenciler Okullarına Destek İçin Pazarcı Oldu

Öğrenciler Okullarına Destek İçin Pazarcı Oldu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.