Thy, Buzlanmaya Karşı Uçakları Özel Sıvılarla Yıkıyor

Thy, Buzlanmaya Karşı Uçakları Özel Sıvılarla Yıkıyor
İstanbul'da beklenen kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Türk Hava Yolları (THY) bazı iç ve dış hat seferlerini iptal ederken, uçaklardaki buzlanmaya karşı De-Anti Icing işlemiyle buz çözücü özel sıvılarla yıkanıyor. KAR YAĞIŞI HAVA ULAŞIMINI OLUMSUZ ETKİLEM.

İstanbul'da beklenen kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Türk Hava Yolları (THY) bazı iç ve dış hat seferlerini iptal ederken, uçaklardaki buzlanmaya karşı De-Anti Icing işlemiyle buz çözücü özel sıvılarla yıkanıyor.

KAR YAĞIŞI HAVA ULAŞIMINI OLUMSUZ ETKİLEMEDİ

Gece saatlerinden itibaren etkisini gösteren kar yağışı hava ulaşımını olumsuz etkilemedi. Hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte, uçuş güvenliğinin aksamaması için, Atatürk Havalimanı'nda uçaklara 'De- Anti Icing' denilen buzlanmaya karşı özel bir sıvı püskürtülüyor.

TOPLAM 15 UÇAĞA UYGULANDI

Uçuşa hazırlanan uçakların gövdelerinin yanı sıra özellikle kuyruk ve kanatları buzlanmaya karşı 'De- Anti Icing' adı verilen alkol ve glikoz karışımı bir sıvı ile yıkanıyor. Edinilen bilgiye göre 3 geniş 12 dar gövdeli olmak üzere toplam 15 uçağa De- Anti Icing işlemi uygulandı.

Kaynak: DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.