Milas’ta 7 Bölge Bir Sergide Buluştu

Milas’ta 7 Bölge Bir Sergide Buluştu
Muğla Milas'ta gerçekleştirilen etkinlikle beraber, Tutum, Yatırım ve Yerli Malı Haftası'nı kutlamak amacıyla Türkiye'nin 7 bölgesinden getirilen özel...

Muğla Milas'ta gerçekleştirilen etkinlikle beraber, Tutum, Yatırım ve Yerli Malı Haftası'nı kutlamak amacıyla Türkiye'nin 7 bölgesinden getirilen özel ürünler açılan sergide buluştu. Yedi bölgenin kendine has ürünlerine Milaslılar yoğun ilgi gösterdi.

Milas'ta Tutum, Yatırım ve Yerli Malı Haftası, dün Atapark'ta saat 11.00'de düzenlenen etkinlikle kutlandı. Yerli Malı Haftası kutlamaları kapsamında; 7 bölgeden getirilen yöresel ürünler vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

Atapark'ta gerçekleştirilen Yerli Malı Haftası etkinliğine; Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Mat, Milas Cumhuriyet Başsavcısı Bilal Gümüş, AK Parti Milas İlçe Başkanı Fahri Acar, Milas Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, Milas Milli Eğitim Şube Müdürü Şaban Karakoç, Akın Coşkun ve Coşkun Demir, Milas Gençlik Merkezi Müdürü Aşkın Binbir, kamu amirleri, STK temsilcileri, okul müdürleri, öğretmen, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Milas Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı gerçekleştirdi.

Bal, konuşmasında 7 bölgenin ürünlerini sergide bir araya getirdiklerini belirttikten sonra yerli malının önemine dikkat çekerek: "1946'dan beri kutlanan Tutum, Yatırım ve Yerli Malı Haftasını kutlamak amacıyla 7 bölgenin ürünlerini kapsayan güzel ve anlamlı bir sergi hazırladık. Bu tür etkinlikler; ekonomik krizlerin yaşanmaması ve toplum olarak bilinçli tüketicilik kavramının yayılması için oldukça önemli bir yere sahip olan yerli malı kullanımına dikkat çekmek ve çocuklarımıza tutum ve yatırım alışkanlığını kazandırmak açısından büyük önem arz eder.

Her birimiz ailemizi nasıl düşünüyorsak, aile fertlerine nasıl bağlıysak, onların üzerine nasıl titriyorsak, ülkemizin sorunlarına da bu derecede duyarlı olmamız lazım. Ülkemiz adına yapılan çalışmaları desteklemeli, ülkemiz insanlarının ürettiği ve sunduğu hizmetleri milli duygular içerisinde tercih etmeliyiz. Öğretmenlerimiz, mühendislerimiz, bilim adamlarımız, sanatçılarımız, öğrencilerimiz, sporcularımız, akademisyenlerimiz, yöneticilerimiz, girişimcilerimiz ismini sayamadığımız alanlarda çok değerli ve başarılı insanımız, yerli markalarımız var bu ülke topraklarından yetişmiş. Dünyayı yöneten kurumların ve şirketlerin en tepesinde Türk insanlarımız var. Bilim alanında başarılı çalışmalarımız, öğrencilerimizin yurtdışında ki başarıları, turizmde dünyanın en iyi otelleri arasında Türk otellerinin olması, saymakla bitmez bu başarılar. Bu da bize gösteriyor ki her alanda başarılıyız, her alanda varız. Dünyayla rekabet ediyoruz hatta birçok alanda öndeyiz. Tüketicilerimizin bu gerçeği görmeleri gerekmektedir. Yabancı markaların ürettiği ürün veya hizmetler ülkemizde de yerli girişimcilerimiz tarafından üretilmekte veya hizmet olarak sunulmaktadır." dedi.

Yerli malının önemli ve milli bir konu olduğunu vurgulayan Müdür Bal, konuşmasında son olarak şunlara değindi: "İnanın yabancı marka diye aldığınız ürünlerin birçoğu kendi ülkemizde imal edilmekte, onların yaptığı tek şey kendi markalarını etiketlemeleri ve ülkemiz tüketicilerine yüksek fiyatlarla satışa sunmalarıdır. Özetle, imalat bizden markalaşma yabancılardan. Ülkemizde hemen hemen her şeyin üretimi mevcut. Enerji alanında (şimdilik) dışarı bağımlıyız bir tek. Tarımdan elektroniğe, tıp alanından savunma sanayine, bilim çalışmalarından inşaata, turizmden sanata, giyimden hizmete, lojistikten finansa, eğitimden spora, gıdadan yönetime, teknolojiden madene, ulaşımdan haberleşmeye Her alanda başarılı olarak varız. Üreten bir ülkeyiz, yerli markalarımız varken ülkemizin büyük tüketici pazarını niye yabancı markalara kaptıralım? Yerli malı önemli ve Milli bir konudur. Her şeyin istediğimiz gibi olabilmesi için güçlü bir ekonomiye sahip olmamız gerekiyor. Yerli malı kullanımı ülkemizde ekonomi zincirinin en güçlü halkasıdır. Bugün yerli malı kullanmayı en fazla teşvik eden ülkeler en zengin ve en gelişmiş ülkelerdir. Kısaca, yabancı markanın albenisine kapılıp, yabancı marka özentisi içerisinde olmamız yerli markalarımıza sırt dönmemiz ülkemiz ekonomisini zarara uğratmaktadır. Zarara uğratılan ekonomimiz ülkemizin sosyal alanlarında da gerilemesine neden olmaktadır. Bizlerin amacı çok geç olmadan toplum olarak bu bilince sahip olmamızı sağlamak, birlikte hareket ederek, ülkemizde ekonomiyi yeniden yapılandırmaktır."

Bal'ın konuşmasının ardından öğrenciler tarafından hazırlanan yöresel halk oyunu izleyicilerle buluştu. Oyunların gösteriminin ardından 7 bölgenin özel ürünlerinin bir araya getirildiği serginin açılışı yapıldı.

Sergi önüne kurulan alanda; öğrenciler semazen gösteriminde bulundu. Miniklerin semazen gösterisi, protokol üyeleri tarafından beğeniyle izlendi. Sergide ayrıca; Nasreddin Hoca'nın maya çalması ve bir minik öğrencinin de dibekte buğday dövmesi ve gelin testi kırması gibi kısa gösteriler de yapıldı.

Açılış kurdelesinin kesiminin ardından; Doğu Anadolu Bölgesi, Ege Bölgesi, Akdeniz Bölgesi, Karadeniz Bölgesi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi, İç Anadolu Bölgesi ve Marmara Bölgesi'ne özgü yöresel tatlar ve ürünler görücüye çıktı. Protokol üyelerinin, 7 bölgeye has ürünlerin yer aldığı sergiyi gezmesini ardından etkinlik sona erdi.

Milas’ta 7 Bölge Bir Sergide Buluştu

Milas’ta 7 Bölge Bir Sergide Buluştu

Milas’ta 7 Bölge Bir Sergide Buluştu

Milas’ta 7 Bölge Bir Sergide Buluştu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.