Thy, 'istanbul Havalimanı'na Ortak Oluyor' İddialarını Yalanladı

Thy, 'istanbul Havalimanı'na Ortak Oluyor' İddialarını Yalanladı
Türk Hava Yolları bazı medya kuruluşlarında İstanbul Havalimanı'na hissedar olacağına yönelik yer alan iddialara yönelik bir açıklama yayımladı.

Türk Hava Yolları bazı medya kuruluşlarında İstanbul Havalimanı'na hissedar olacağına yönelik yer alan iddialara yönelik bir açıklama yayımladı. THY açıklamasında; bahsi geçen haberlerin gerçeği yansıtmadığına vurgu yapılırken, yönetim kurulunun bu yönde herhangi bir değerlendirmesi ve kararı olmadığına da dikkat çekildi.

"HABER GERÇEĞİ YANSITMAMAKTADIR"

Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlanan açıklama şöyle;

12 Şubat 2019 tarihinde Gazete Duvar ve Cumhuriyet Gazetesi internet sitesinde çıkan haberde, Ortaklığımızın İstanbul Havalimanı'na hissedar olacağı ve ciddi bir borç yükünün Ortaklığımıza devredileceğine dair ifadeler tespit edilmiştir.

Bahsi geçen haber gerçeği yansıtmamakta olup, İstanbul Havalimanı'na ortak olmaya ilişkin Yönetim Kurulu'muzun herhangi bir değerlendirmesi ve kararı bulunmamaktadır. Ortaklığımız, operasyonlarımızın sorunsuz devam edebilmesi için İstanbul Havalimanı'na geçiş sürecine ve mevcut filo büyümesi ile ilgili yatırımlarına odaklanmış durumdadır.

HİSSELER YÜKSELİŞE GEÇTİ

Ortaklık haberleri ile yaşanan satışlardan ötürü düşüşe geçen THY hisseleri de KAP'a yapılan açıklama sonrası tekrardan yükselişe geçti. Açıklama öncesi 13,55 TL bandında olan hisseler açıklamanın ardından 14 TL'yi aşarak 14,21 TL seviyesine yükseldi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.