THY uçağında ilginç olay! Kabin ekibinin yardımıyla doğum yaptı

THY uçağında ilginç olay! Kabin ekibinin yardımıyla doğum yaptı
Demokratik Kongo Cumhuriyeti uyruklu hamile yolcu Musuamba Mıchoukayembe, Türk Hava Yollarının Libreville (Gabon)-İstanbul seferi sırasında kabin ekibinin yardımıyla doğum yaptı. 13 bin metre yükseklikte doğan minik bebek ve annesi, İstanbul'da bir hastaneye götürüldü.

Türk Hava Yollarının TK589 sefer sayılı Libreville (Gabon)-İstanbul uçağında seyahat eden Demokratik Kongo Cumhuriyeti uyruklu hamile Musuamba Mıchoukayembe, uçak havalandıktan yaklaşık 3 saat sonra Nijer hava sahası üzerinde doğum sancıları yaşamaya başladı. Kabin eğitim süreçlerinde doğum vakaları ile karşılaştıklarında yapılması gerekenleri öğrenen kabin memurları, telaşlı yolcunun yanına giderek sakinleşmesini sağladı. Yolcu için steril bir ortam hazırlayan uçuş ekibi, doğum için tüm hazırlıkları tamamladı. Doğumun başlaması üzerine kabin ekibi, hamile yolcunun doktor olan eşi ile birlikte doğumun gerçekleşmesini sağladı. 21 yaşındaki yolcu, Türkiye saati ile 05.25'te gökyüzünde sağlıklı bir erkek çocuğunu 13 bin metrede dünyaya getirdi. Türk Hava Yollarının Boeing 737 Max-8 tipi uçağında hayata gözlerini açan bebeğin ve annenin durumunun iyi olduğu öğrenildi. Aile İstanbul'a indikten özel bir hastaneye götürüldü.
Doğuma yolcunun doktor olan babasının çok yardımcı olduğunu söyleyen Türk Hava Yolları uçağının kaptan pilotu Alper Akkaya, ”Yaklaşık 05.25 sıralarında kabin amirimizin ikazı ile uçakta hamile yolcunun olduğu ve doğumun başladığını iletti bize. Ben de gerekli koordineyi kabin ekibimizle kurarak, kabin amirimizin liderliğinde işlemleri koordine ettik ve sonuçta sağlıklı bir şekilde bebek dünyaya geldi. Annesi de sağlıklı. Şansımız iyiydi ki babası da doktordu uçakta. Onun yardımı çok oldu bize. Türkiye hava sahasına girince öncelik istedik. İniş sonunda ambulans ve doktor talep ettik. Sağlıklı olmasa idi bizim için talimatlar gereği başka meydana inmek zorunda kalacaktık. Doğumdan sonra yaklaşık 4 saat daha uçtuk Türkiye hava sahasına kadar” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.