• BIST 7857.49
  • Altın 1861.665
  • Dolar 28.9958
  • Euro 31.2348
  • Adana 16 °C
  • Adıyaman 12 °C
  • Afyon 5 °C
  • Ağrı 1 °C
  • Amasya 6 °C
  • Ankara 6 °C
  • Antalya 12 °C
  • Artvin 9 °C
  • Aydın 12 °C
  • Balıkesir 5 °C

Tibeti Kilisesi İlgi Bekliyor

Tibeti Kilisesi İlgi Bekliyor
Artvin'in Şavşat ilçesindeki Cevizli köyünde bulunan tarihi Tibeti Kilisesi harabeyi aratmayan bir görüntüyle karşı karşıya kaldı.

Artvin'in Şavşat ilçesindeki Cevizli köyünde bulunan tarihi Tibeti Kilisesi harabeyi aratmayan bir görüntüyle karşı karşıya kaldı.

899-914 yılları arasında bölgede egemen olan Bagratlı prenslerden Aşut Koh tarafından yaptırıldığı bilinen Tibeti Kilisesi ilgi bekliyor. Bölgenin İslamiyeti kabul etmesiyle birlikte cami olarak kullanılan yapı, 1885 yılında kubbesine ve haç kollarına yıldırım düşmesi sonucu hasar gördü. 1889 yılında terk edilen Tibeti Kilisesi 1953 yılında kubbesi çökünce, iyice harabeye döndü. Kuzey ve batı duvarları tamamen yıkılan kilisenin herhangi bir süslemesi günümüze ulaşmadı.

Yıldırım düşmesi ve define avcıları tarafından harabeye dönen Tibeti Kilisesi'nde restorasyon yapılmasını isteyen Cevizli köyü sakinleri, kilesinin kalan cephe ile iç kısmanda taşların düşme tehlikesi ile karşı karşıya kalındığını belirtti.

Tibeti Kilisesi İlgi Bekliyor

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2002 Haber Sitesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 533 02 62 Faks : 0212 210 34 00