Tika, Pakistan’da Yetimleri Unutmadı

Tika, Pakistan’da Yetimleri Unutmadı
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Pakistan'da 800 yetime iftar verdi.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Pakistan'da 800 yetime iftar verdi.

TİKA'nın Pakistan'daki yardımları hız kesmeden devam ediyor. TİKA, Pakistan'da 800 yetime iftar verdi. TİKA Pakistan Koordinatörlüğü her zaman olduğu gibi ramazanda mazlum ve ihtiyaç sahiplerinin yanında olmaya devam ediyor.

Pakistan'ın başkenti İslamabad'da Al Hizmet Vakfı'nın yetimhanelerinde kalan 800 yetime ve ailelerine verilen iftara Türkiye'nin İslamabad Büyükelçisi İhsan Mustafa Yurdakul, TİKA Başkan Danışmanı Kamil Kolabaş, TİKA İslamabad Koordinatörü Emre Aktuna ve Al Hizmet Vakfı Başkanı Abdul Şakur katıldı. Büyükelçi İhsan Mustafa Yurdakul, "Yetimleri ihtiyaçlarını karşılamamız gereken aile üyelerimiz gibi görmemiz gerekiyor. TİKA'nın ve Al Hizmet Vakfı'nın böyle yaptığını görmekten mutluluk duyuyorum" dedi.

İftar öncesinde konuşan TİKA Başkan Danışmanı Kamil Kolabaş da TİKA'nın 58 ülkede koordinatörlüğü bulunan 120 ülkede proje yürüttüğünü belirterek, "Cumhurbaşkanımız bize nerede bir dertli, bir gözü yaşlı varsa onun yükünü kaldırma talimatı verdi. Kurtuluş Savaşı dönemlerinde Pakistanlıların bize yaptığı yardımları unutmadık unutmayacağız. Bu yüzden TİKA, imkanı yettikçe Pakistanlıların yanında olacaktır" şeklinde konuştu.

Pakistan'a özgü biryani, samosa ve gül şerbeti gibi yiyecek ve içeceklerin ikram edildiği iftarın ardından Al Hizmet Vakfı tarafından TİKA yetkililerine Sindh bölgesine özgü geleneksel kıyafetler hediye edildi.

Tika, Pakistan’da Yetimleri Unutmadı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.