Tika’dan Ekvadorlu Öğrencilere Deney Ekipmanları Desteği

Tika’dan Ekvadorlu Öğrencilere Deney Ekipmanları Desteği
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Ekvador'un Carchi Eyaleti'nde faaliyet gösteren San Gabriel de Piquiucho Okuluna laboratuvar...

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Ekvador'un Carchi Eyaleti'nde faaliyet gösteren San Gabriel de Piquiucho Okuluna laboratuvar ürünleri ile fizik ve biyoloji eğitim ekipmanları desteğinde bulundu.

TİKA, Güney Amerika'da gerçekleştirdiği eğitim desteği projelerine yenilerini eklemeye devam ediyor. Ekvador ile Kolombiya sınırında Aw yerlilerinin yaşamlarını sürdürdüğü Piquiucho bölgesinde hizmet veren San Gabriel de Piquiucho Okulunun ihtiyaç duyduğu bilim kitleri ile laboratuvar ekipmanları, düzenlenen törenle teslim edildi. Yeterli eğitim altyapısından yoksun bir şekilde öğretim faaliyetlerinin gerçekleştirildiği okula yapılan fizik-kimya kitleri ve deney ekipmanları desteği sayesinde yaklaşık 650 öğrencinin eğitim kaynaklarının çeşitlendirilmesi ve modern ekipmanlar aracılığı ile eğitimlerini sürdürmeleri sağlanacak. TİKA tarafından gerçekleştirilen mikroskop, insan gövde ve iskelet modelleri, mühendislik deney ekipmanları ve laboratuvar malzemelerinden oluşan eğitim setleri desteği ile özellikle fen bilimleri alanında uluslararası standartlarda eğitim görme imkanına sahip olmayan Ekvadorlu öğrenciler, bilgilerini deneysel ortamda pekiştirme olanağına kavuştu.

Türkiye'nin Quito Büyükelçisi Korkut Güngen ve TİKA yetkililerinin katıldığı teslim töreninde konuşan Ekvador Eğitim Bakanlığı 1. Bölge Eğitim Koordinatörü Gustavo Vladimir Ortiz Lopez, TİKA'nın gerçekleştirdiği bilim ekipmanları desteğinin genç nüfusun geleceğine yapılan bir yatırım olarak değerlendirilmesi gerektiğini ve tam donanımlı eğitim birimleri oluşturulması yoluyla eğitim kalitesinin geliştirilmesi için önemli bir adım atıldığını belirterek, cömert yardımları için Türk halkına şükranlarını iletti.

Temin edilen eğitim kitleri için TİKA'ya ve Türkiye'ye teşekkür eden San Gabriel de Piquiucho Okulu Rektörü Wilmer Revelo ise, öğrencileri gözlem ve analiz yapmaları için teşvik edecek ve akademik bilgileri ezberlemek yerine deneylerle anlamayı ön plana çıkaracak bu destek sayesinde eğitim sistemlerinin veriminin ve başarı oranlarının yükseleceğini ifade etti.

San Gabriel de Piquiucho Okulunda eğitim gören öğrenciler tarafından gerçekleştirilen yerel dans gösterisi ile renklenen törene katılan aileler, destek sayesinde çocuklarının başarı oranlarının hızla artacağından emin olduklarını belirterek, TİKA'ya ve Türkiye'ye şükranlarını sundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.