• BIST 8883.07
  • Altın 2238.645
  • Dolar 32.3358
  • Euro 35.0932
  • Adana 19 °C
  • Adıyaman 11 °C
  • Afyon 10 °C
  • Ağrı 2 °C
  • Amasya 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • Antalya 21 °C
  • Artvin 7 °C
  • Aydın 17 °C
  • Balıkesir 12 °C

Taksim İlk Yardım Hastanesi'nde yangın çıktı

Taksim İlk Yardım Hastanesi'nde yangın çıktı
Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çıkan yangın ekiplerin yoğun çalışması sonrası kontrol altına alındı. Can kaybının yaşanmadığı yangında hastalar tahliye edilirken, kriz masası oluşturuldu.

Gaziosmanpaşa'da bulunan Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde saat 17.00 sıralarında yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın hastanenin dış kısmını tamamen kaplarken ihbar üzerine olay yerine Fatih, Bayrampaşa, Bağcılar, Bakırköy, Gaziosmanpaşa, Kağıthane, Sultangazi, Bahçeşehir, Şişli, Beyoğlu, Sarıyer itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri bir yandan yangına müdahale ederken bir yandan merdiven uzatarak kalan hastaları tahliye etti. Yoğun bakım ünitesindeki hastalar ambulanslarla çevredeki hastanelere nakledildi. Yangın nedeniyle can kaybı yaşanmazken dumandan etkilenen bazı kişiler çevredeki hastanelerde tedavi altına alındı. 

Vali Şahin'den hastane önünde açıklama 

Yangının ardından İstanbul Valisi Vasip Şahin, Taksim İlk Yardım Hastanesi'ne gelerek son durum hakkında bilgi aldı. Vali Şahin, hastane önünde yaptığı açıklamada yangının kontrol altına alındığını can kaybının yaşanmadığını belirtti.

Yangınla ilgili başlatılan soruşturmada 2 başsavcıvekili ve 4 savcının görevlendirildiğini açıklarken, ayrıca İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ve İstanbul İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu ile birlikte kriz masası oluşturuldu. Yangının çıkmasının ardından hastanede bulunanlar panikle dışarı kaçışırken kaçışma anı kameralara yansıdı. Hastanede bulunan vatandaşların tahliye çalışmaları sürerken sedye üzerindeki bazı hastaların da tahliye edildiği görüldü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yangın hakkında bilgi aldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’un Gaziosmanpaşa semtindeki Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki yangın hakkında Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’dan bilgi aldı.
Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, İstanbul’daki yangın haberinin akabinde, Sağlık Bakanı Demircan’ı telefonla arayarak, olay hakkında bilgi aldığını belirtti.  

Başbakan Yıldırım'dan yangın açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Gaziosmanpaşa'da Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki yangınla ilgili ihmal varsa gereğinin yapılacağını söyledi.

Yeni doğan bebekler yangından tahliye edildi

Yangın çıkan Gaziosmanpaşa Taksim İlk Yardım Hastanesi'hde yeni doğmuş 2 bebek, sağlık görevlileri tarafından tahliye edildi.

Dışarıya çıkarılan 2 bebek ambulansa konularak çevredeki bir hastaneye götürüldü. 

VASİP ŞAHİN AÇIKLAMA YAPTI!

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki yangına ilişkin, “Tahliyesi riskli olan hastalar güvenli noktada tutuluyorlar. Şu ana kadar can kaybıyla ilgili bir bilgi gelmeyişi sevindirici” dedi.
İstanbul Valisi Vasip Şahin Gaziosmanpaşa'da Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çıkan yangının ardından hastanede yetkililerden bilgi aldı.

Yetkililerden bilgi aldıktan sonra bir açıklama yapan Vali Şahin “Yangın büyük ölçüde kontrol altına alındı. Duman tahliyesi yapılıyor. Hastalarımız tahliye edilerek güvenli alana alındı. Güvenli alanda doktorlarımızın kontrolü altında tutuluyor. Şu ana kadar can kaybı bilgisi gelmemiş olması sevindirici. İçerideki hastaların dumandan etkilendiğine ilişkin herhangi bir bilgi verilmedi bana. Sayın Başsavcımız da burada. 2 Başsavcı vekilimiz ve 4 savcımız konuyla görevlendirildiğini söyledi. Soğutma çalışmaları devam diyor. Bütün katlar kontrol edildi. İkinci kez kontrol ediliyor şuan” dedi. 

Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki yangın havadan görüntülendi

Gaziosmanpaşa'da Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çıkan yangın havadan görüntülendi. Yaklaşık 1 saattir devam eden yangında dumanlar adeta gökyüzünü kaplarken metrelerce yükselen duman havadan drone ile görüntülendi.

İŞTE O GÖRÜNTÜLER:

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2002 Haber Sitesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 533 02 62 Faks : 0212 210 34 00