Kaza Sonrası Yalının Son Hali Denizden Böyle Görüntülendi

Kaza Sonrası Yalının Son Hali Denizden Böyle Görüntülendi
İstanbul Boğazı'nda Malta bayraklı "VITASPIRIT" adlı gemi, Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'na çarpmıştı.

İstanbul Boğazı'nda Malta bayraklı "VITASPIRIT" adlı gemi, Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'na çarpmıştı. Geminin çarpmasıyla hasar gören yalı denizden görüntülendi. Görüntülerde yalının ağır hasar aldığı dikkat çekti.

KAZANIN NASIL GERÇEKLEŞTİĞİNİ ANLATTI

Deniz Arama ve Kurtarma Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Kaptan Umur Zamanoğlu kazanın nasıl gerçekleştiğini anlattı. Boğazlar sözleşmesi gereği kılavuz kaptanın tam olarak istediği manevrayı yapamadığını söyleyen Zamanoğlu, "Boğazlarımızdaki can ve mal güvenliği emniyeti gereği yıllardır maalesef önümüze pranga olmuş olan hukuk sözleşmeleri yüzünden kılavuz kaptanımızın tam olarak istediği manevrayı yapamaması, istediği tedbirleri alamaması sonucunda meydana gelmiş olan bir kaza. Zincirleme bir takım reaksiyonlar meydana gelmek durumunda kaldı. Çok ciddi bir tarihi yapımız zarar gördü. Olası bir çevre kirliliğine sebep olabilirdik. Bunu Kıyı Emniyet unsurları sağ olsunlar çok hızlı bir şekilde müdahaleyle engellediler. Daha sonrasında bir su altı kablomuza zarar geldi ama onu Kıyı Emniyetinin başarılı çalışması sayesinde emniyete aldık. Yıllardır yaptığımız boğazlar sözleşmesi gereği emniyet ve güvenlikte maalesef bu tarz zafiyetler vermek durumunda kalıyoruz" şeklinde konuştu.

"MADDİ ANLAMDA YALININ ÇOK BÜYÜK ZARARI VAR"

Yalıda meydana gelen hasarın boyutunun çok büyük olduğunu belirten Zamanoğlu, "Kaza, Karadeniz istikametinden gelen geminin ana makinesinin çökmesi sonucu manevra kabiliyetinin durması, elektrik sistemlerinin çökmesi, motorların stop etmesi sonucunda kontrolü kaybedip, doğrudan yalıya girmesiyle oluyor. Zarar çok büyük bir boyutta. Maddi boyutta zaten yalının çok büyük zararı var. Belki de milyon dolarlara varan bir zarar söz konusu. Bu da iki şekilde tanzim edilecektir diye düşünüyorum. Yalının mutlaka sigortası vardır. Öte yandan da geminin kendi üstüne ait başka yapılara vereceği zararı karşılayacak bir sigorta kapsamı var. Bir de bu sigorta kapsamı sayesinde de güvence altına alınacağını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

İşte yalının son hali:

Çarpma Anında Yalıda Olan Ailenin 4. Kuşak Torunu Yaşadığı Dehşeti Anlattı: Korku Filmi GibiydiÇarpma Anında Yalıda Olan Ailenin 4. Kuşak Torunu Yaşadığı Dehşeti Anlattı: Korku Filmi Gibiydi "İnsanın İçi Acıyor Diyen" Ünlü Tarihçi, Boğaz'daki Kazada Paramparça Olan Yalının Hikayesini Anlattı İstanbul Boğazı'ndaki Yalıya Çarpan Geminin Telsiz Konuşmaları Ortaya Çıktıİstanbul Boğazı'ndaki Yalıya Çarpan Geminin Telsiz Konuşmaları Ortaya Çıktı İstanbul Valiliği: Boğaz'daki Kazada Can Kaybı ve Deniz Kirliliği Olmadı!İstanbul Valiliği: Boğaz'daki Kazada Can Kaybı ve Deniz Kirliliği Olmadı! Boğaz'daki Kazayı Teknedeki Yolcular Çığlıklar İçerisinde İzledi! Korku Dolu Anlar KameradaBoğaz'daki Kazayı Teknedeki Yolcular Çığlıklar İçerisinde İzledi! Korku Dolu Anlar Kamerada Yalının Yanındaki Çay Bahçesinde Oturanlar Üstlerine Gelen Gemiyi Görünce Kaçacak Yer AradıYalının Yanındaki Çay Bahçesinde Oturanlar Üstlerine Gelen Gemiyi Görünce Kaçacak Yer Aradı Boğaz'daki Gemi Kazasının Nedeni Belli Oldu: Makine ArızasıBoğaz'daki Gemi Kazasının Nedeni Belli Oldu: Makine Arızası Yüreklerin Ağza Geldiği An! Boğaz'da Geminin Yalıya Çarpma Anı KameradaYüreklerin Ağza Geldiği An! Boğaz'da Geminin Yalıya Çarpma Anı Kamerada Boğaz'daki Kaza Kanal İstanbul Projesi'nin Önemi ve Gerekliliğini Ortaya ÇıkardıBoğaz'daki Kaza Kanal İstanbul Projesi'nin Önemi ve Gerekliliğini Ortaya Çıkardı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.