Ak Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar: “Mardin’in Terörle Anılmasını İstemiyoruz”

Ak Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar: “Mardin’in Terörle Anılmasını İstemiyoruz”
AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, Mardin'in bir daha terörle anılmasını istemediklerini belirterek, bölge insanının huzur ve güven istediğini...

AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, Mardin'in bir daha terörle anılmasını istemediklerini belirterek, bölge insanının huzur ve güven istediğini ifade etti.

AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar ve yönetim kurulu üyeleri, gazetecilerle bir araya geldi. Bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan Dündar, Mardin'in bir daha terörle anılmasını istemediklerini belirterek, kentte geçmiş yıllarda yaşanan olayların tekrar yaşanmamasını, milletin can ve mal güvenliği için daha güzel olacağını söyledi. Bölge insanın güven ve huzur istediğini belirten Dündar, "Son bir yıldır yoğun ve farklı bir çalışma sistemi uygulanıyor. Terörün bir daha bu bölgeye hakim olmaması hem insanlarımızın can güvenliği ve mal güvenliğini hem de insanlarımızın siyasi iradelerini ipotek altına almaması için bakanlığımız ve hükümetimiz yoğun bir çalışma sergiliyor. Teknolojik açıdan her türlü destek sağlanıyor. Güven ve huzur bu bölgenin en çok istediği şey. Bu huzur ekonomiye ve turizme de yansır. Bazı kırsal alanlarımızda terör örgütü hakimiyeti ile siyasi düşüncelerini sandığa yansıtmadığı net olarak ortada. Bunların ortadan kaldırılması ile daha demokratik bir zeminde siyaset yapabileceğimizi de biliyoruz. Biz siyasetçilerde böyle bir zemin arıyoruz" dedi.

"8 ilçede kongre gerçekleştirdik"

8 ilçede kongre gerçekleştirdiklerini ifade eden Dündar, "10 ilçemiz ile ilgili bir çalışma yapıldı, 8 ilçemizin mevcut adayları olma teamül ortaya çıktı. 2 ilçemize de ise geçen hafta başında yeni atamalar yapıldı. Kızıltepe kongremizde yaklaşık iki bin kişi vardı. Diğer ilçelerde yapılan kongrelerimizde alanda yer kalmadığını ve bazı katılımcıların dışarda kaldığını gözlemledik. Bu konuda da büyük mutluluk duyduk. Hem kendimiz hem de Mardin adına ve hiçbir sıkıntı yaşanmadan AK Parti kültürüne uygun birlik ve beraberlik içerisinde yansıtıldı" diye konuştu.

"Gelecek yıl Kızıltepe'nin yılı olacak"

Kızıltepe'de gelecek yıl daha çok çalışma yapacaklarını aktaran Dündar, "Mardin'de bunlardan ayrı Kızıltepeye'de aynı projelerimiz var. Onu da önümüzdeki zamanlar da takip edeceğiz. Kızıltepe'ye yapılacak olan battı çıktıların yerleri ise birincisi Ceylanpınar kavşağı ikincisi ise Urfa Caddesi dediğimiz bölgede olursa şehre giren araçların şehir trafiğine çok fazla sıkıntı oluşturmayacağı kanaatindeyiz. Kızıltepe ilçemizde trafik sıkıntı. Çok kötü yöne gidiyor. Önümüzdeki yıl içerisinde bir çözüm bulacağız. Yaklaşık 250 bin nüfuslu, 50 bini Suriyeli olmak üzere bunun dışında gündüz vakitleri dışardan gelen yabancılarla 350 bini bulan bir şehirde oradaki vatandaşların belirli saatlerde trafikte hareket etmesi bitmiş durumda. Farklı farklı yerlerde otopark çalışmaları sürdürüyor. 2018 yılında Kızıltepe trafiğine bir neşter vurulması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Ak Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar: “Mardin’in Terörle Anılmasını İstemiyoruz”

Ak Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar: “Mardin’in Terörle Anılmasını İstemiyoruz”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.