Acemi Erler Yemin Etti

Acemi Erler Yemin Etti
Bilecik 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı 9. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığında acemi eğitimlerini tamamlayan 1998/2 tertip erler için yemin töreni...

Bilecik 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı 9. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığında acemi eğitimlerini tamamlayan 1998/2 tertip erler için yemin töreni düzenlendi.

2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Tanju Selçuk Yücel, tören alanında yaptığı konuşmada, Hakkari Yüksekova Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda görevli Bozüyüklü Uzman Çavuş Ünal Demir'in Kuzey Irak'ta terör örgütü mensupları tarafından gerçekleştirilen saldırı sonucunda şehit düşmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirerek şehidin ailesi, yakınları ve Türk milletine başsağlığı diledi. "Her ne olursa olsun dosta güven, düşmana korku vermeyi biliriz" diyen Tuğgeneral Yücel, "Temel eğitimin ardından Mehmetçiklerimiz yemin ettiler. Artık onlar sadece sizin evlatlarınız değil, vatanımızın, Türk milletinin Mehmetçikleridir. Milletimizin ve bağımsızlığımızın sembolü olan şanlı bayrağımızın gölgesinde, gerektiğinde vatan, Cumhuriyet ve vazife uğrunda seve seve canınızı feda edeceğinize, namus ve şerefiniz üzerine ant içtiniz. Atatürkçü düşünce sistemi ışığında, kanun ve nizamı, aklı ve bilimi, hak ve adaleti daime rehber edineceğinizden ve yemininize sadık kalacağınızdan kimsenin şüphesi yoktur. Taşıdığınız üniformanın Türk milletinin şerefinin simgesi olduğunu, asla unutmayınız" dedi.

Yaş kütüğüne dönem plaketinin çakılmasıyla devam eden törende, jandarma er Soner Duman tüm erler adına konuşma yaparak komutanları ve ailelerine teşekkür etti. Jandarma er Duman'ın konuşmasının ardından geçmişte askerliğini 9. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı'nda yapan ve oğulları aynı yerde vatani görevine devam edenler hediyelerini, Vali Tahir Büyükakın, 2.Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Yücel, Belediye Başkanı Nihat Can, Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Müslüm Akdoğan ile protokolün elinden aldı. 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı Bandosunun marşlar çaldığı tören, acemi erlerin yemin etmesi ve resmi geçitle sona erdi.

Vali Büyükakın, yemin törenine katılan ailelerle de yakından ilgilenerek, hayırlı tezkereler temennisinde bulundu.

Acemi Erler Yemin Etti

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.