Cumhuriyet Kadınları İçin Yeni Tasarımlar Ürettiler

Cumhuriyet Kadınları İçin Yeni Tasarımlar Ürettiler
İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencileri, Cumhuriyet döneminde kadınların giydiği kıyafetlerle ilgili "Bugün işlerinin başında olsalardı ne giyerlerdi?"...

İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencileri, Cumhuriyet döneminde kadınların giydiği kıyafetlerle ilgili "Bugün işlerinin başında olsalardı ne giyerlerdi?" sorusu üzerine yeni tasarımlar yaptı.

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü öğrencileri, Cumhuriyet döneminde kadınların giydiği kıyafetleri yeniden ele aldı. "Bugün işlerinin başında olsalardı ne giyerlerdi?" sorusu üzerine harekete geçen öğrenciler, yeni tasarımlar yaptı.

Bölümün öğretim görevlisi Başak Gürsoy, Defile Organizasyonu ve Koreografisi Dersi kapsamında Cumhuriyet tarihinde ilkleri temsil eden kadınların giyim tarzlarını yeniden yorumladıklarını söyledi. Gürsoy, "Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü dışında hukuk, medya ve iletişim, mutfak sanatları ve yönetimi bölümlerinden öğrencilerimiz dersimizi tercih ediyor. Defile Organizasyonu ve Koreografisi Dersi kapsamında bu yıl 31 öğrencimiz, mesleklerinde ilkleri oluşturan Türk kadınlarını konu aldı. "Hayatlarını mesleklerine adayan ve ilkleri yaşatan kadınlarımız bugün yaşasalardı ne giyerlerdi" sorusuna cevap veren giysiler oluşturdular" dedi.

Gürsoy, tasarımların 15 Kasım'a dek İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Çok Amaçlı Salon da sergileneceğini belirterek, "Öğrencilerimiz, Cumhuriyet kadınları için yeniden ürettikleri tasarımları sergiledi. Sergi alanında Cumhuriyet tarihinden başlayarak ilk Türk kadın hakim, doktor, başbakan, mimar gibi farklı mesleklerde yaşamlarını sürdüren kadınlarımız hakkında bilgiler de yer alıyor" diye konuştu.

Cumhuriyet Kadınları İçin Yeni Tasarımlar Ürettiler

Cumhuriyet Kadınları İçin Yeni Tasarımlar Ürettiler

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.