Tredaş, Elektrikte Can Ve Mal Güvenliği Konusunda Uyardı

Tredaş, Elektrikte Can Ve Mal Güvenliği Konusunda Uyardı
Trakya Bölgesi'nde üç ilde, 20 bin kilometrekare alanda, yaklaşık 2 milyon kişiye elektrik dağıtım hizmetini sürekli vermek için çalışmalarını sürdüren...

Trakya Bölgesi'nde üç ilde, 20 bin kilometrekare alanda, yaklaşık 2 milyon kişiye elektrik dağıtım hizmetini sürekli vermek için çalışmalarını sürdüren TREDAŞ, bölgede yaşayan tüm vatandaşları elektrik enerjisini emniyetli kullanımı konusunda uyarılarda bulundu.

TREDAŞ tarafından yapılan yazılı açıklamada, günlük hayatımızın vazgeçilmez bir gereksinimi olan elektrik enerjisinin emniyetli kullanımı, can ve mal güvenliğinin sağlanması için önem gösterilmesi gereken bir konu olduğuna değinildi.

Yapılan açıklamada şunlar ifade edildi, "Elektrikli hatlara yapılan yanlış müdahalelerden veya ihmallerden dolayı ülkemizde her yıl onlarca kişi can ve mal kaybı yaşamaktadır. Elektrik direklerinde yer alan iletkenlere olan yaklaşma mesafeleri ihlal edilmemelidir.

Elektrik direği iletkenlerinin gerilim seviyelerine göre yapılara en fazla yaklaşabileceği yatay ve düşey mesafeler yönetmeliklerde belirtilmiştir. Bu mesafeler normal şartlar altında güvenli mesafelerdir. Fakat inşaat, tadilat vb. işler esnasında veya mesken içerisinden iletkenlere yapılan bilinçsiz müdahaleler ile birlikte güvenlik mesafesi önemli ölçüde ihlal edilebilmekte, bunun sonucunda can ve mal kaybı yaşanabilmektedir" ifadeleri kullanıldı.

"Yapı işleri sınıfında faaliyet gösteren tüm firmalar uyarımızı dikkate almalıdır"

Elektrik dağıtımı tesisi yapan tüm firmalar yapacağı tesis öncesinde TREDAŞ'ın uyarılarını dikkate almalarının önemli olduğu belirtilen açıklamada "Elektrik dağıtım tesislerinin bulunduğu alanlarda yapılacak yapı işleri öncesinde "Yapı İşlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetmeliği" içerisinde belirtilen özel asgari şartlar, yapı işlerinde faaliyet gösteren firmalar tarafından dikkate alınmalıdır. Firmalar yönetmelik içerisinde belirtilen önlemleri yerine getirmesi durumunda elektrik kaynaklı yaşayabilecekleri iş kazalarının veya diğer istenmeyen durumların önüne geçebileceklerdir.

Ülkemizde yaşanan ev kazalarının küçük bir kısmı elektrik kaynaklı olmakla birlikte, elektrik enerjisinin emniyetli kullanılmadığı durumlarda her zaman için tehlike oluşturabileceği unutulmamalıdır. Vatandaşların, meskenlerin yakınından geçebilecek havai hat iletkenlerine herhangi bir cisim vasıtasıyla yaklaşmaması gerektiğini bilmesi gerekmektedir. Diğer taraftan vatandaşlar, elektrik iç tesisatlarının güvenli tesis edildiğinden emin olmalıdır. Elektrik sigorta kutusunda bulunan kaçak akım rölelerinin ve sigortaların çalışır durumda olması, yeterli topraklama tesisatının bulunması dikkat edilmesi gereken konular arasında yer almaktadır" açıklaması yapıldı.

Tredaş, Elektrikte Can Ve Mal Güvenliği Konusunda Uyardı

Tredaş, Elektrikte Can Ve Mal Güvenliği Konusunda Uyardı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.