Trump: Kaşıkçı Ölmüşe Benziyor, Bunun Sonuçları Ağır Olacak

Trump: Kaşıkçı Ölmüşe Benziyor, Bunun Sonuçları Ağır Olacak
ABD Başkanı Donald Trump, 2 Ekim'de Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğuna girdikten sonra kendisinden bir daha haber alınamayan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'ya ilişkin yaptığı açıklamada, "Kaşıkçı kesinlikle ölmüşe benziyor" ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump, 2 Ekim'de Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğuna girdikten sonra kendisinden bir daha haber alınamayan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'ya ilişkin yaptığı açıklamada, "Kaşıkçı kesinlikle ölmüşe benziyor" ifadelerini kullandı. Soruşturmanın sonucunu beklediklerini belirten Trump, "Eğer çok büyük bir mucize olmazsa Kaşıkçı'nın öldüğünü kabul ediyorum. Bu, gelen tüm istihbaratlara dayanıyor" diye konuştu.

TÜRKİYE'DEN DÖNEN POMPEO İLE GÖRÜŞTÜ

ABD Başkanı Donald Trump, kaybolan gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmüş olma ihtimali hakkında, "Eğer çok büyük bir mucize olmazsa onun Kaşıkçı'nın öldüğünü kabul ediyorum. Bu bilgi, gelen tüm istihbaratlara dayanıyor. Bu çok üzücü, kesinlikle öyle görünüyor" dedi. Suudi Arabistan ve Türkiye'yi ziyaret ettikten sonra Washington'a dönen Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile görüşmesinin ardından gazetecilere açıklama yapan Trump, Kaşıkçı'nın ölümünden Suudi Kraliyet Ailesi'nin çıkması durumunda, bunun bedelinin ağır olacağını söyledi.

TRUMP: NELER OLACAĞINI GÖRECEĞİZ

Öte yandan hala yürütülen 3 ayrı soruşturmanın sonuçlarını beklediklerini belirten Donald Trump, Suudi Arabistan'a uygulanacak olası yaptırım olup olmadığı sorusuna, "Olanlar çok kötü şeyler, ama neler olacağını göreceğiz" şeklinde cevap verdi.

FRANSA ZİYARETLERİ ASKIYA ALDI

Öte yandan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Kaşıkçı konusunda olayın aydınlatılmasını beklediklerini belirterek, bazı politik ziyaretleri askıya aldıklarını söyledi.

NE OLMUŞTU?

Suudi reformistler için önemli bir platform olan Al Watan gazetesine katkı veren ve aynı zamanda Washington Post gazetesinde yazılar yazan Cemal Kaşıkçı'dan, 2 Ekim Salı günü resmi işlemler için Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğuna gittikten sonra bir daha haber alınamamıştı.

Emniyet kaynaklarınca yapılan değerlendirmede, Kaşıkçı'nın gittiği Suudi Arabistan Başkonsolosluğundan bir daha çıkmadığı teyit edilirken, başkonsolosluk binasında aynı saatlerde, 2 uçakla İstanbul'a gelen ve aralarında yetkililerin de yer aldığı 15 Suudi vatandaşının bulunduğu, bu kişilerin daha sonra geldikleri ülkelere döndükleri belirlenmişti.

Suudi Arabistan'da 'Mermi Babası' Olarak Anılan Suudi Prens Selman'ın VukuatlarıSuudi Arabistan'da 'Mermi Babası' Olarak Anılan Suudi Prens Selman'ın Vukuatları Kaşıkçı Olayıyla İlgili İstanbul'a Gelen 15 Kişilik İnfaz Timindeki Teğmen, Kazada ÖldüKaşıkçı Olayıyla İlgili İstanbul'a Gelen 15 Kişilik İnfaz Timindeki Teğmen, Kazada Öldü Suudi Veliaht Prens Selman'ın En Yakınındaki İsmin Elindeki Valizde Kaşıkçı'nın Cesedi mi VardıSuudi Veliaht Prens Selman'ın En Yakınındaki İsmin Elindeki Valizde Kaşıkçı'nın Cesedi mi Vardı Kayıp Gazeteci Kaşıkçı, Çiftlik Evi ve Belgrad Ormanı'nda AranacakKayıp Gazeteci Kaşıkçı, Çiftlik Evi ve Belgrad Ormanı'nda Aranacak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.