Trump ve Biden'ın ilk düellosu çekişmeli geçti

Trump ve Biden'ın ilk düellosu çekişmeli geçti
Donald Trump ve Joe Biden ABD başkanlık seçimleri öncesi gerçekleştirilen ilk canlı yayın düellosunda, Yüksek Mahkemeye yeni yargıç seçilmesi, sağlık sigortası, gelir vergisi, korona virüs salgını ve ekonomi konularında bir birlerini sert eleştirdi.

ABD'de 3 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimleri öncesinde ABD Başkanı Donald Trump ve Demokrat Aday Joe Biden ilk canlı televizyon tartışmasında kozlarını paylaştı. Tartışma sırasında adaylar birbirinin sözlerini sık sık keserken, moderatör Chris Wallace tarafından uyarıldılar.

Trump'ın seçim öncesi Yüksek Mahkemeye yargıç adayı göstermesiyle başlayan tartışmada, Trump Amy Coney Barrett'ın harika bir yargıç olacağını söyledi. Biden ise, “Tehlike şurada, başkanın da belirttiği gibi kendisi aslında Obamacare'den kurtulmak istiyor. Sağlık sigortasını yok etmeye çalışıyor. Şimdi anayasa mahkemesi de bunu yapmaya çalışıyor. Bu da 20 milyon kişiyi sağlık sigortası hakkından mahkum bırakacak. Gösterdiği aday son derece iyi gözüküyor. Şunu belirtiyor sağlık sistemi anayasal değildir diyor. Dolayısıyla burada bir tehlike var. Hamilelerin çok daha fazla ödeme yapması gerekecek. Benim önerim şu, bizim sağlık sigortasını genişletmemiz gerekiyor. Zaten 23 meslektaşımla bunu konuştuk. Benim önerim altında özel sağlık sigortaları devam edecek” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.