Trump yeni göç planını yayınladı

Trump yeni göç planını yayınladı
ABD Başkanı Donald Trump, ABD halkını ve yasa koyucuları mevcut sistemin yeniden düzenlenmesi gerektiğine ikna etmek amacıyla hazırladığı göç planının taslağını sundu.

ABD'nin yeni göç alma politikası üzerine hazırladığı planı anlatan ABD Başkanı Donald Trump hazırladığı planın, ABD'de yaşamak isteyenlerin yararına olduğunu iddia etti. Trump planı hakkında, “Teklifimiz Amerikan yanlısı, göçmen yanlısı ve işçi yanlısı Herkesin Amerikan rüyasını gerçekleştirmesine yardımcı olacak" ifadelerini kullandı.

“İş bilen göçmenlere karşı ayrıcalık tanıyacağız” 

Planın liyakate dayalı olacağını açıklayan Trump, “Artık yetenekli ve iş bilen göçmenlere karşı ayrıcalık tanıyacağız. Bu istisnai öğrencilerin ABD'de kalmasını istiyoruz” dedi.
ABD Başkanı, geleneksel yeşil kartların (Green Card), ‘Amerikan Vatandaşı Vize'si adını verdiği bir başka ikâmetgah türüyle değiştirileceğini de açıkladı. Trump ayrıca hazırladığı planın sınır aktiviteleri sayesinde kendiliğinden finanse edilecek güçlü bir sınır güvenlik paketini de içerdiğini belirterek Meksika sınırına yapılmasını istediği duvarın zaten inşa halinde olduğunu ve yapımının çok hızlı ilerlediğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.