Trump'ın İran Nükleer Anlaşmasından Çekilme Kararına Obama'dan Tepki: Ciddi Bir Hata

Trump'ın İran Nükleer Anlaşmasından Çekilme Kararına Obama'dan Tepki: Ciddi Bir Hata
ABD'nin eski Başkanı ve İran'la 2015 yılında nükleer anlaşmayı imzalayan Barack Obama, ABD'nin anlaşmadan ayrılma kararına tepki göstererek "İran'ın herhangi bir şekilde ihlal etmediği nükleer anlaşmayı riske atma kararı ciddi bir hatadır." ifadelerini kullandı. "TRUMP'IN İRA.

ABD'nin eski Başkanı ve İran'la 2015 yılında nükleer anlaşmayı imzalayan Barack Obama, ABD'nin anlaşmadan ayrılma kararına tepki göstererek "İran'ın herhangi bir şekilde ihlal etmediği nükleer anlaşmayı riske atma kararı ciddi bir hatadır." ifadelerini kullandı.

"TRUMP'IN İRAN KARARI YANLIŞ"

Obama, yazılı açıklama yaparak ABD Başkanı Donald Trump'ın İran kararının yanlış olduğunu savundu.

Barack Obama, 2015'te kendisinin imza koyduğu nükleer anlaşmanın hem ABD'yi hem de dünyayı "nükleer silahlara sahip bir İran'dan koruduğunu" ifade ederek altı maddeyle anlaşmanın sağlam temellere oturduğunu belirtti.

"CİDDİ BİR HATADIR"

Obama, "İran'ın herhangi bir şekilde ihlal etmediği nükleer anlaşmayı riske atma kararı ciddi bir hatadır. İran'la nükleer anlaşma olmaksızın ABD, nükleer silahlara sahip bir İran ile Ortadoğu'da başka bir savaş arasında tercih yapmak durumunda kalabilir." değerlendirmesinde bulundu.

İran'ın nükleer anlaşma kurallarını ihlal ettiğini gösteren bir delilin olmadığını savunan Obama, "Bu sebeple bugün yapılan duyuru yanlış yönlendirilmiş bir açıklamadır. Nükleer anlaşmadan çekilmek Amerika'nın en yakın müttefiklerine sırtını dönmesi demektir." yorumunda bulundu.

Trump'ın Nükleer Anlaşma Kararına İran'dan Büyük Öfke! Vekiller ABD Bayrağını Ateşe VerdiTrump'ın Nükleer Anlaşma Kararına İran'dan Büyük Öfke! Vekiller ABD Bayrağını Ateşe Verdi Erdoğan'dan, Trump'ın İran Kararına İlk Tepki: Kaybeden Amerika OlacaktırErdoğan'dan, Trump'ın İran Kararına İlk Tepki: Kaybeden Amerika Olacaktır Trump'ın Nükleer Anlaşma Kararına İran'dan Yanıt: Dünya, ABD'ye Güvenilmeyeceğini GördüTrump'ın Nükleer Anlaşma Kararına İran'dan Yanıt: Dünya, ABD'ye Güvenilmeyeceğini Gördü Trump, İran Kararını Canlı Yayında Duyurdu: Anlaşmadan Çekiliyoruz!Trump, İran Kararını Canlı Yayında Duyurdu: Anlaşmadan Çekiliyoruz! Trump'ın İran Kararına Dünyadan İlk Tepkiler! Sadece 2 Ülke Destek VerdiTrump'ın İran Kararına Dünyadan İlk Tepkiler! Sadece 2 Ülke Destek Verdi Türkiye'den Trump'ın İran Kararına İlk Yorum: Yeni Çatışmalara Sebep OlacakTürkiye'den Trump'ın İran Kararına İlk Yorum: Yeni Çatışmalara Sebep Olacak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.