Trump'tan, Rahip Brunson Açıklaması: Türkiye'ye Büyük Yaptırımlar Uygulanacak!

Trump'tan, Rahip Brunson Açıklaması: Türkiye'ye Büyük Yaptırımlar Uygulanacak!
ABD Başkanı Donald Trump, Twitter'dan yaptığı açıklamada Türkiye'de ev hapsine alınan ABD'li rahip Andrew Brunson'un serbest bırakılması çağrısı yaptı. BÜYÜK YAPTIRIMLAR UYGULANACAK ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya paylaşımında, "ABD, Türkiye'ye büyük Hristiyan, ai.

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter'dan yaptığı açıklamada Türkiye'de ev hapsine alınan ABD'li rahip Andrew Brunson'un serbest bırakılması çağrısı yaptı.

BÜYÜK YAPTIRIMLAR UYGULANACAK

ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya paylaşımında, "ABD, Türkiye'ye büyük Hristiyan, aile adamı ve mükemmel bir insan olan Pastör Andrew Brunson'un uzun süreli tutukluluğu için büyük yaptırımlar uygulayacak. Bu masum inanç adamı derhal serbest bırakılmalı!" ifadelerini kullandı.

"VAZGEÇMEYECEĞİZ"

Bu arada tutukluluk hali ev hapsine çevrilen Pastör Andrew Brunson'u arayan ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, "Cezaevinden çıkmış olsa da, bu din adamı hala ev hapsinde. Tamamen serbest bırakılmasını ve ABD'ye geri dönmesini sağlamak için ABD Başkanı Donald Trump ve tüm yönetimin çalışmaya devam edeceği konusunda ona güvence verdim. Brunson tamamen serbest bırakılana dek vazgeçmeyeceğiz" dedi.

"AYLARDIR YORULMAKSIZIN ÇALIŞIYORUZ"

Öte yandan ABD Büyükelçiliği'nden, Başkan Yardımcısı Pence'nin konu hakkındaki bir diğer açıklaması da Türkçe olarak paylaşıldı. Pence, "ABD Başkanı Trump ile geçen hafta da açıkça belirttiğimiz gibi, Rahip Brunson'ın serbest bırakılması için aylardır yorulmaksızın çalışıyoruz. Brunson uzun zaman önce serbest bırakılmalıydı. Şu anda ev hapsinde, ancak tamamen serbest bırakılana ve ailesi, dostları ve kilisesi ile yeniden bir araya gelene dek vazgeçmeyeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Ekim 2016'da PKK ve FETÖ adına suç işlemek ve casusluk suçlamalarıyla tutuklanan Andrew Brunson, Çarşamba günü İzmir Cezaevi'nden tahliye edilerek ev hapsine alınmıştı.

Hükümetten, Trump'ın Rahip Brunson Tehdidine Sert Yanıt: Kimse Ne Yapacağımızı Dikte EdemezHükümetten, Trump'ın Rahip Brunson Tehdidine Sert Yanıt: Kimse Ne Yapacağımızı Dikte Edemez Erdoğan, Putin Üzerinden Trump'a Yüklendi: Aramızdaki Dayanışma Birilerini KıskandırıyorErdoğan, Putin Üzerinden Trump'a Yüklendi: Aramızdaki Dayanışma Birilerini Kıskandırıyor Cumhurbaşkanlığından, ABD'ye Sert Sözler: Türkiye'ye Tehditler Savurarak Netice AlamazsınızCumhurbaşkanlığından, ABD'ye Sert Sözler: Türkiye'ye Tehditler Savurarak Netice Alamazsınız

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.