Trump'tan Yeni Türkiye Açıklaması: Yaptırımlar Konusunda Anlaşma Yapmadık

Trump'tan Yeni Türkiye Açıklaması: Yaptırımlar Konusunda Anlaşma Yapmadık
Rahip Brunson'un serbest kalmasının ardından Türkiye'ye karşı tavrı merak konusu olan ABD Başkanı Donald Trump'tan bir açıklama daha geldi.

Rahip Brunson'un serbest kalmasının ardından Türkiye'ye karşı tavrı merak konusu olan ABD Başkanı Donald Trump'tan bir açıklama daha geldi. Açıklamasında "Türkiye ile ilgili şu an farklı düşüncelerim var" ifadesini kullanan Trump, "Ama yaptırımlar konusunda anlaşma yapmadık" dedi.

ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR ETMİŞTİ

Daha önce yaptığı bir açıklamada da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür eden Trump, şu ifadeleri kullanmıştı: "Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yardımları için teşekkür ediyorum.Brunson'ın serbest bırakılması için Türkiye ile bir anlaşma yapılmadı. Ben rehineler için anlaşma yapmam. Yine de ABD tarafında bir takdir var ve bu adım ABD ile Türkiye ilişkilerinin iyi, belki de harika bir yola girmesine neden olacak."

"BAKANIMI GÖNDERİYORUM"

2 Ekim'den bu yana kendisinden haber alınamayan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı hakkında da değerlendirmede bulunan Trump, "Az önce 'bizim Suudi Arabistan vatandaşına' ne olduğu konusunda bilgisi olmadığını söyleyen Suudi Arabistan Kralı'yla konuştum. Yanıt bulmak için Türkiye'yle yakından çalıştıklarını söyledi. Dışişleri Bakanımızı Kral'la görüşmesi için hemen gönderiyorum" ifadesini kullandı.

2 EKİM'DEN BERİDİR HABER ALINAMIYOR

Suudi reformistler için önemli bir platform olan Al Watan gazetesinekatkı veren ve Batı medyasında Ortadoğu ile ilgili haberleriyle tanınanKaşıkçı'dan, 2 Ekim'de resmi işlemler için ülkesinin İstanbul Başkonsolosluğunagirdikten sonra haber alınamamıştı.

SUUDİ YETKİLİLER İDDİALARI YALANLIYOR

Kaşıkçı'nın kaybolmasının ardından kendisinin orada öldürüldüğüiddialarını yalanlayan Suudi yetkililer, Başkonsolosluktan çıktığını ve akıbetineilişkin bir bilginin bulunmadığını savunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.