Trump'tan YPG/PKK'ya: 'Onlar melek değil'

Trump'tan YPG/PKK'ya: 'Onlar melek değil'
ABD Başkanı Donald Trump, YPG/PKK’lılara atıfta bulunarak, “Daha önce söylediğim gibi onlar melek değil, geriye dönüp baktığınızda. Onlarla birlikte savaştık, onlara bizimle savaşmaları için çok para ödedik” dedi.

ABD Başkanlık Ofisi Beyaz Saray'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki YPG/PKK terör unsurlarına yönelik düzenlediği Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin açıklamalarda bulundu. ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun Türk yetkililer ile görüşmek üzere Türkiye'ye geleceğini hatırlatan Trump, “Mike yola çıkıyor. Şuan burada bizimle olan Mike Pompeo da görüşmelerde olacak. Orada birçok harika insanımız var” dedi.

Trump, YPG/PKK'ya atıfta bulunarak, “Daha önce söylediğim gibi onlar melek değil, geriye dönüp baktığınızda. Onlarla birlikte savaştık, onlara bizimle savaşmaları için çok para ödedik” ifadelerini kullandı.
Bölgedeki Rus faaliyetlerine de değinen Trump, Rusya'nın bölgede Suriye ile birlikte hareket ettiğini belirterek, “Rusya daha önceden Afganistan'a da dahil oldu. Eskiden Sovyet Birliği olarak biliniyorlardı, şimdi ise Rusya oldularsa bunun bir sebebi var. Çünkü Afganistan'da çok para kaybettiler” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.