TSK Açıkladı 12 Terörist Öldürüldü

TSK Açıkladı 12 Terörist Öldürüldü
Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, 12 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirtildi.

Genelkurmay Başkanlığı, 12 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Mardin Nusaybin'de devam eden operasyonda bir bölücü terör örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirildiği belirtilerek, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 275 olduğu kaydedildi. 11 adet el yapımı patlayıcı imha edilen operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısının 573 olduğu bildirildi.

Şırnak'ta devam eden operasyonda bir bölücü terör örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirildiği, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 219 olduğu ifade edildi. Bir adet Kaleşnikof şarjörü ve 30 adet Kaleşnikof fişeği ele geçirilen operasyonda, sekiz adet el yapımı patlayıcının imha edildiği, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısının ise 655 olduğu belirtildi.

Hakkari Yüksekova'da devam eden operasyonda sekiz bölücü terör örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirildiği, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 196 olduğu bildirildi. Operasyonda beş adet Kaleşnikof piyade tüfeği, bir adet Biksi makineli tüfeği, bir adet RPG-7 roketatar, bir adet Dragunov keskin nişancı tüfeği, bir adet M4 piyade tüfeği, 10 adet av tüfeği, bir adet havalı tüfek, 11 adet tabanca, yedi adet el bombası, 16 bin 380 adet Kaleşnikof fişeği, 5 bin 220 adet Biksi fişeği, 705 adet Doçka fişeği, 170 adet Mavzer fişeği, 20 adet M-16 fişeği, 15 adet tabanca fişeği, dört adet roketatar sevk fişeği, iki adet 82 mm'lik havan mühimmatı, bir adet 60 mm'lik havan mühimmatı, bir kutu havai fişek, 10 adet Kaleşnikof şarjörü, bir adet tabanca şarjörü, üç adet dürbün, bir adet el telsizi, bir adet dedektör, 500 lt mazot ve 12 adet tüp ele geçirildiği kaydedildi. Sekiz adet el yapımı patlayıcının imha edildiği operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısının ise 286 olduğu ifade edildi.

Bingöl Genç'te icra edilen operasyonda ise iki bölücü terör örgütü mensubu teröristin bir adet Biksi makineli tüfeği, bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği, bir adet tabanca, dört adet el bombası ile birlikte ölü olarak ele geçirildiği bildirildi.

Şırnak Uludere'de bir ev ve eklentilerinde yapılan aramada bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği, beş adet Kaleşnikof şarjörü, 148 adet Kaleşnikof fişeğinin ele geçirildiği kaydedildi. Bingöl merkezde icra edilen operasyonda tespit edilen bir sığınak içerisinde yedi adet el bombası, dokuz adet roketatar mühimmatı, sekiz adet roketatar sevk fişeği, 1 kg C-4 patlayıcı, 3 bin 970 adet Biksi fişeği, 81 adet 5,56 mm fişek, bir adet Yaesu marka büyük telsiz, bir adet Yeasu küçük el telsizi, bir adet küçük el telsizi şarj cihazı, üç adet 8 bin wattlık invertör (frekans ayarlayıcı), 30 adet uyku tulumu, 16 adet sırt çantası, 30 adet panço ele geçirildiği ifade edildi.

Şanlıurfa Suruç'ta 11 ev ve eklentilerinde icra edilen arama faaliyeti sonucunda bir adet av tüfeği, 28 adet av tüfeği fişeği, bir adet tabanca, iki adet tabanca şarjörü, 13 adet tabanca fişeği ele geçirildiği kaydedilerek, beş iş birlikçinin "bölücü terör örgütü adına silah kaçakçılığı ve propaganda yapmak" suçundan yakalanarak gözaltına alındığı ifade edildi.

Iğdır karakoyunlunda icra edilen operasyonda ise, 400 kg amonyum nitrat, bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği, iki adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, bir adet el telsizi ve yaşam malzemeleri ele geçirildiği bildirildi.

Şanlıurfa Ceylanpınar'da PKK/PYD terör örgütüne katılmak için yasa dışı yollarla Türkiye'den Suriye'ye geçmeye çalışan dört teröristin yakalandığı ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.