Rektör Gür’den Gelenek Uyarısı

Rektör Gür’den Gelenek Uyarısı
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ile Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu'nun ortaklaşa düzenlediği "Milli Birlik Hedefleri Çerçevesinde Gençlik Vizyonu...

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ile Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu'nun ortaklaşa düzenlediği "Milli Birlik Hedefleri Çerçevesinde Gençlik Vizyonu Paneli ve Üniversiteler Halk Oyunları Çalıştayı" açılış programında konuşan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, "Bizler geleneği önemseyen ve geleneği geleceğe taşıyan kadim bir medeniyetin öncüleri, temsilcileriyiz" dedi.

GAÜN Rektörü Ali Gür, yarım asırlık bir çınar olarak nitelediği Gaziantep Üniversitesi'nin geleneklerine bağlı ama aynı zamanda gelecek vizyonu oluşturan bir üniversite olduğunu söyleyerek, "Gelenek denilince geçmişte kalmış üzerine toprak örtülmüş değil tam tersine kelime tamamen Türkçe bir kelime ve geçmişten size kadar geleni değerlendiriyorsunuz ve bunun üzerine yenileri kurguluyorsunuz, kuruyorsunuz ve geleceğe bir miras bırakıyorsunuz. Dolayısıyla geçmişi olmayanın geleceği de olmayacağı için geleneği çok önemsiyoruz" şeklinde konuştu.

"Geleceğe sağlam bir miras bırakmak zorundayız"

Rektör Prof. Dr. Gür konuşmasının devamında, "Biz tarihte son yüzyılda ortaya çıkmış bir millet değiliz ki. 2 bin küsur yıldır devleti olan ve asla bağımsızlıktan zerre kadar taviz vermemiş, en çaresiz anlarda bile milli birlik beraberlik ruhuyla dünyaya meydan okumuş ve bağımsızlığını istiklalini her dem yaşamış bir milletin evlatlarıyız. O yüzden geçmişimizden örnek alıyoruz güzellikleri sizlerin eserleriyle birlikte geleceğe taşıyoruz. Bunu unutmanızı istemiyorum. Çünkü insanlar geçmişine söverek geleceği inşa edemez. Geçmişinin güzelliklerini, tarihteki olgularını iyileriyle veya kötüleriyle ders çıkararak gelecekte inşasını oluşturan bir millet olmak zorundayız. Elbette ki bulunduğunuz çağın gerekliliği olan bilgiyi edineceksiniz. Ama geçmişinizi de unutmayın ki geleceğe emin adımlarla yürüyebilelim. Biz geçmişin mirasını taşıyoruz ama aynı zamanda da geleceğe sağlam bir miras bırakmak zorundayız. Bu çalıştayı gençleri de buluşturarak, işin içerisine katarak halk oyunlarımızın gelecekte planlayacağı gösterileri, yarışmaları, kurallarını belirleme ve gençlerimize daha fazla nasıl sevdirebiliriz algısını üretme açısından düzenlenen bu çalıştayı çok önemsiyorum" ifadelerine yer verdi.

Birlik ve beraberliğin önemi

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı ve Avrupa Üniversite Sporları Federasyonu As Başkanı Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Tamer, son günlerde artan terör dehşeti nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti uğruna kuruluşundan bu yana öncesinden ve bugün dahil canlarını esirgemeden veren bu ülke uğruna şehit olan, gazi olan vatandaşlarımızı, askerimizi, polisimizi saygıyla anarak başladığı konuşmasında, "Gazilerimize şifa, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, mekanları cennet olsun diyorum. Bu güzelim ülkeye, maalesef bize rahat vermeyecekler. Ancak biz bugünkü panelin de anlamı olan milli birlik duruşumuz içerisinde hep beraber, el ele birlikte bütün bu sorunları defedeceğiz ve kurtulacağız. Gençlerimize ilerde evlatlarımıza torunlarımıza bu cennet vatanın daha güzel bir şekilde bırakacağız. Bunun da gerçekleşeceğinden hiç şüphem yok. Biz birlik ve beraber olduğumuz sürece Allah yardımcımızdır" ifadelerini kullandı.

Federasyon çalışmaları konusunda katılımcıları bilgilendirdikten sonra bugünkü toplantının amacı hakkında bilgi veren Prof. Dr. Tamer, "Toplantımızın amacı, halk oyunlarımızı daha iyi daha yükseklere nasıl taşırız konusunu uzman arkadaşlarımız tartışacaklar. Bu tür organizasyonlar dünyada tektir. Başka ülkelerde böyle bu şekilde muhteşem, görseli bu kadar değerli, güzel organizasyonların olduğunu hiç düşünmüyorum. Yıllardır uluslararası faaliyetler içerisindeyim. Bu kültürümüzün zenginliğini ve güzelliğini, değerini gösteriyor. Bizim de görevimiz bu güzelliği bu değerleri yaşatmak ve gelecek nesillere taşımaktır" diye konuştu.

GAÜN Mavera Kongre ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen açılış programında; Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı ve Avrupa Üniversite Sporları Federasyonu As Başkanı Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Tamer tarafından Rektör Prof. Dr. Ali Gür'e plaket takdim edildi. Federasyon Halk Oyunları Teknik Kurul Başkanı Doç. Dr. Zinnur Gerek de, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu bünyesinde gerçekleştirilen üniversiteler arası halk oyunları yarışmalarının başlangıcından bugüne kadar genel değerlendirme yaptı.

Rektör Gür’den Gelenek Uyarısı

Rektör Gür’den Gelenek Uyarısı

Rektör Gür’den Gelenek Uyarısı

Rektör Gür’den Gelenek Uyarısı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.