Gönüllü Kadınlar, Kadın Açık Cezaevini Çocuklar İçin Renklendirdi

Gönüllü Kadınlar, Kadın Açık Cezaevini Çocuklar İçin Renklendirdi
KOCAELİ(İHA) – Toplumsal sosyal faaliyetlere yönelik çalışmalar yapan bir STK üyesi gönüllü kadınlar, Kocaeli Kadın Ceza İnfaz Kurumu'nu duvarlarını...

KOCAELİ(İHA) – Toplumsal sosyal faaliyetlere yönelik çalışmalar yapan bir STK üyesi gönüllü kadınlar, Kocaeli Kadın Ceza İnfaz Kurumu'nu duvarlarını boyayarak çocuklara oyun oynayabilecekleri etkinlik alanları yaptı.

Hayata Dönüş Derneği Başkanı Nezahat Erok ve dernek üyeleri, sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında Kocaeli Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumunda etkinlik düzenlediler. Dernek gönüllüleri, Aynı Gökyüzü Altındayız (AGA) Kocaeli ekibi ile bahçenin boyasız olan beton duvarlarını masal kahramanları, neşeli sayılar ve hayvanlarla renklendirdi. Kreş öğrencilerine yönelik eğlenceli oyun alanları oluşturdular.

Kurum hükümlülerinin de boyama faaliyetine katılması ile işbirliği içinde geçen etkinlikte kurum psikoloğu Sinem Çetin ve kreş öğretmeni Emsal Gündüz de eline fırça alarak duvarları boyamaya eşlik etti. Kurum bahçesinde çizim ve boyama devam ederken, 3-6 yaş kurum kreş öğrencileri, etkinliğe katılan üniversiteli öğrencilerle oyun oynayarak yüz boyama faaliyetlerine katıldılar.

Akşam saatlerinde kreşten çıkan öğrenciler, renkli duvarları görünce büyük sevinç yaşadılar. Etkinlik hakkında bilgi veren Hayata Dönüş Derneği Başkanı Nezahat Erok, "Miniklerin gözlerindeki sevinci görmemiz harika bir geri bildirim oldu. Resimleri soran, sorgulayan, öğrenmeye açık bir nesil yetişecek. Aynı Gökyüzü Altındayız, İzmit Belediyesi ve bu mutluluğu yaşatma fırsatı veren Kocaeli Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu'na teşekkürlerimizi sunarız" şeklinde konuştu.

Kurum psikoloğu Sinem Çetin ve kreş öğretmeni Emsal Gündüz de HAYÖD ve AGA ekiplerine kurumun bahçesini renklendirdikleri için teşekkür etti.

Gönüllü Kadınlar, Kadın Açık Cezaevini Çocuklar İçin Renklendirdi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.