Turistlerin Ölmesini Bekliyorlar

Turistlerin Ölmesini Bekliyorlar
Boğulma, kalp krizi,düşme ve trafik kazaları sebebiyle hayatını kaybeden yabancı uyruklu turistlerin cenazelerinin hazırlanması işlemlerini gerçekleştiren şirketler, sektördeki daralma sebebiyle küçülmeye gidiyor.

Antalya'da yabancılara cenaze hizmetleri veren özel firmalar, en önemli gelir kaynaklarından olan turizm sektöründeki kriz sebebiyle zor günler yaşıyor. Boğulma, kalp krizi,düşme ve trafik kazaları sebebiyle hayatını kaybeden yabancı uyruklu turistlerin cenazelerinin hazırlanması işlemlerini gerçekleştiren şirketler, sektördeki daralma sebebiyle küçülmeye gidiyor. Cenaze Hizmetleri Derneği(CENHİZDER) Başkanı Mehmet Çetin, turizmde yaşanan krizin cenaze hizmetlerini de etkilediğini belirterek, işlerinde yüzde 50 azalma olduğunu kaydetti.

24 Kasım 2015'te Rus uçağının düşürülmesiyle başlayan, Ankara ve İstanbul'daki terör saldırıları zirve yapan olumsuz hava, Antalya turizmini de olumsuz etkiledi. Turizmle bağlantılı bir çok sektörün ağır yara aldığı bu durumdan Antalya'da hizmet veren özel cenaze firmaları da darbe aldı. Rusya ve Almanya ağırlıklı çalışan cenaze firmalarında işlerin yarı yarıya düştüğü ve bazılarının küçülmeye gittiği belirtildi.

Cenaze Hizmetleri Derneği(CENHİZDER) Başkanı Mehmet Çetin, Türkiye genelinde bir sektörü ilgilendirdiklerini ve 55 üyelerinin olduğunu kaydetti.

Turizmin yoğun olduğu illerden de üyelerinin olduğunu aktaran Çetin, "Turizmi yakından ilgilendiren 55 sektör deniliyor ama biz de dahiliz. Yani 56 sektör var. 56 sektörde turizmle bağlantılı iş yapıyor. Turizmden kaynaklı işlerimizde yüzde 50 düşüş var. Rus uçağının düşürülmesinin ardından, Rus turist sayısında ciddi düşüş yaşanmaya başladı" dedi.

"İŞLERDE YÜZDE 50 GERİLEME"

Antalya'ya gelen turistlerin boğulma, kalp krizi, düşme ve çeşitli kazalar nedeniyle ölümleri olduğunu aktaran Çetin, "İşlerimizde yüzde 50 gerileme oldu. Birçok firma bazı cenaze arabalarını sattı, personel azaltmaya gitti. Turist olmayınca cenaze olmuyor. Sonuçta biz yabancı ağırlıklı hizmet veriyoruz. Sezon daha yeni açılıyor. Yinede gelecek adına umutluyuz. Rus turistin kayıp olması eksi olarak görülüyor. Antalya'da cenaze firmalarının tek kaynağı turizm sektörü. Yerliden değil, yabancı turistlerle çalışıyoruz" ifadelerine yer verdi. Çetin, sektörde ağırlıklı olarak Rus ve Alman turistlere yönelik hizmet verdiklerinin altını çizdi.

Avrupa Cenaze Hizmetleri Federasyonu Tahkim Kurulu üyesi ve Defin Cenaze Hizmetleri Sahibi Murat Arslanoğlu, Antalya'da cenaze hizmetlerinin turizmle paralel yönde ilerlediğini belirterek, son dönemde bir kriz içinde olduklarını vurguladı.

Turistlerin Ölmesini Bekliyorlar

Turistlerin Ölmesini Bekliyorlar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.